Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: E-520 czy Pentax K20D

| OlyJedi Awatar damnian
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    Dlatego na dzisiaj szukam coś innego a K20 wybralem dlatego że ma podobne odzwierciedlenie kolorów co olek
    Lustro daje ci materiał do obróbki a jeśli chcesz mieć gotowe cukierkowe zdjęcia to ja ci radze zainwestować w dobry kompakt bo widze stosujesz jakieś dziwne bezpodstawne porównania
    D70s/N50 1.8/N18-55G/Sigma 70-300/Carl Zeiss Biometar 120 F2.8/SB-600 http://damnian.blog.com

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez damnian Zobacz posta
    Lustro daje ci materiał do obróbki a jeśli chcesz mieć gotowe cukierkowe zdjęcia to ja ci radze zainwestować w dobry kompakt bo widze stosujesz jakieś dziwne bezpodstawne porównania
    pierdziu pierdziu bo ja nie mam co robić tylko każde zdjęcie obrabiać Nie bądź szmieszny
    Dobry aparat i dobry fotografujacy = dobre zdjecie a nie siedzenie przy kompie i obrobka w Photoshopie
    Dzisiaj i jutro mam okazję pobawic sie canonem 50D+ Tamron 17-50 F2,8 do tego mam kilkaset fotek wykonanych tym zestawem I powiem tak ten zestaw jest godny uwagi fotki lepsze od K20D
    Ostatnio edytowane przez piotrox ; 10.07.10 o 22:03

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar oczko
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ale przecież temat brzmi e-520 czy k20D...

Czytając Twoje posty ma się wrażenie, że wszystko wiesz, że znasz wszystkie testy i masz masę sampli. Skoro tak, to po co ten temat?
    Porównywanie 50D do K20D a K20D do E-520 to dwie różne sprawy. System 4/3 jest specyficzny i trzeba to mieć na uwadze.

pierdziu pierdziu bo ja nie mam co robić tylko każde zdjęcie obrabiać Nie bądź szmieszny
    Dobry aparat i dobry fotografujacy = dobre zdjecie a nie siedzenie przy kompie i obrobka w Photoshopie
    Robisz zdjęcia w JPG czy w RAWach?
    Ostatnio edytowane przez oczko ; 10.07.10 o 22:10
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy

qbic
    Gość
    pierdziu pierdziu
    Nie puszczaj bąków w towarzystwie drogi kolego.

Dzisiaj i jutro mam okazję pobawic sie canonem 50D+ Tamron 17-50 F2,8 do tego mam kilkaset fotek wykonanych tym zestawem I powiem tak ten zestaw jest godny uwagi fotki lepsze od K20D
    Tere fere kuku.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    [quote=oczko;643892]ale przecież temat brzmi e-520 czy k20D...

Czytając Twoje posty ma się wrażenie, że wszystko wiesz, że znasz wszystkie testy i masz masę sampli. Skoro tak, to po co ten temat?
    Porównywanie 50D do K20D a K20D do E-520 to dwie różne sprawy. System 4/3 jest specyficzny i trzeba to mieć na uwadze.

Sampli mam setki i na róznych obiektywach może aż za dużo i czlowiek może zgłupieć
    Właśnie nie wiem dlatego się pytam ale pytam się tych ludzi co mają ten sprzęt a nie domyślnych posiadaczy a z tego co tu czytam to większość osób zabierających głos nie ma tych aparatów (za wyjątkiem chyba dwoch osób) ale za to mądrzą się, że przysparza o ból glowy Jak nie masz tego sprzętu o który pytam to poprostu nie zabieraj glosu!!!!!!!!
    Po co się mądrzyć jak się niema doczynienia i doświadczenia z danym sprzętem?
    A co do canona 50D to poprostu wpadl mi przypadkowo w ręce i dlatego poruszyłem ten temat
    Ostatnio edytowane przez hades ; 11.07.10 o 00:52 Powód: Nie ma powodu by zaogniać dyskusje docinkami.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar oczko
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    heh...
    E-520 używałem ponad rok, teraz Pentaxa K7...
    K20D także robiłem kilka razy zdjęcia.
    Po prostu ten temat jest tak zbudowany ze trudno cos sensownego napisać
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy

piotrek204
    Gość
    szlachetne i naiwne

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez oczko Zobacz posta
    heh...
    E-520 używałem ponad rok, teraz Pentaxa K7...
    K20D także robiłem kilka razy zdjęcia.
    Po prostu ten temat jest tak zbudowany ze trudno cos sensownego napisać
    skoro miałes te modele (pentaxa) to chyba możesz się dokladnie wypowiedzieć, porownac K20 do K7 czy warto wydac na K7 roznica w cenie jest duza i czy warta? I pewnie jest ci coś wiadomo na temat hot pixeli w K20 i czy naprawde nowe software usuwa ten problem , poza tym podobno E510 robi zdjęcia lepsze w jpg od E520
    Chyba że jest to dla ciebie jakas tajemnicaWypowiadajac sie na ten temat pomożesz nie tylko mnie ale na pewno innym osobom, które maja ten problem
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    szlachetne i naiwne
    nie zabieraj lepiej głosu bo tylko zasmiecasz ten temat
    Ostatnio edytowane przez piotrox ; 10.07.10 o 22:46 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar damnian
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    piotrox Skoro już wszystko wiesz to ja nie widze senu dalszej dyskusji bo ty również nie masz pojęcia o czym mówisz. Ktoś zrobił ci whiskas w głowie naczytałeś się jakiś bzdur w internecie i nawet nie zdajesz sobie sprawy że rozmawiasz z ludźmi którzy chcą ci doradzić a ze sprzetem tego typu mają wieloletnie doświadczenie. No ale cóż są ludzie i taborety a z mojej strony zalecam zamknięcie tego tematu.
    Ostatnio edytowane przez damnian ; 11.07.10 o 00:30
    D70s/N50 1.8/N18-55G/Sigma 70-300/Carl Zeiss Biometar 120 F2.8/SB-600 http://damnian.blog.com

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Drodzy dyskutanci, wyluzujcie.