piotrox Ja myśle że to nie powinno cie demotywować w żaden sposób. Jest wiele opini na różne sprzęty, ale z tego co widze to 90% z nich to zwykłe ploty przekazywane z for tak jak w tym przypadku a poniekąd ze zwykłej niechęci do tej firmy. Jest aktualizacja firmware która rozwiazuje problemy ale ludzie o tym nie wiedzą i szerzą takie herezje.
D70s/N50 1.8/N18-55G/Sigma 70-300/Carl Zeiss Biometar 120 F2.8/SB-600 http://damnian.blog.com
Miałem E system,mam teraz Pentaxa....mnie przypadł do gustu.
Piotrox - powtórzę za Damnianem: rzekoma częsta awaryjność D90 wynika z popularności lustrzanki. Przecież nikt nie będzie zakładał wątków: Hej! D90 działa bez zarzutu!
Czysta statystyka.
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
Odnosząc się tylko i wyłącznie do tytułu wątku - Pentax z tego duetu lepszy !! Ach ten wizjer, do tego uszczelnienia oraz korekcja FF/BF jak w E-620/E-30.
Ale to tylko przymioty, które nie gwarantują lepszych zdjęć.
Pozdrawiam
rumpel
Powiem tak gdyby olympus e-620 miał body jak E520(wymiary i grip) to nie zadawał bym pytań czy 520czy K20 bez wachania bym kupił 620 ale ten model wogóle nie leży w dłoni tutaj olympus popełnił chyba największą gafe jaka mógł popełnić
Jeżeli chodzi o małe gabaryty to dalej powinien rozwijać serję E4xx a wersję E5xx utrzymywać dalej a nie wprowadzać serje E6xx przecież E6xx to dalsze rozwinięcie serii E4xx Dla mnie to głupota Pozostaje wiec E30 ale jest drogi i cięzki.
Moim zdaniem seria E510 i 520 to najlepsze modele olympusa I jeszcze jedno zauważyłem ze 510 robi lepsze zdjęcia od 520 osobiście robiłem zdjęcia 510 około 2000szt (aparat pożyczony) i porównując te zdjęcia z testowymi z 520 to one są lepsze lepsza wyrazistość i oddanie szczegółów Ja tak przynajmniej odczuwam
Dlatego na dzisiaj szukam coś innego a K20 wybralem dlatego że ma podobne odzwierciedlenie kolorów co olek
Ostatnio edytowane przez piotrox ; 9.07.10 o 21:42
Podobne?
Ciągle odwołujesz się do testów, a tablic fotografować nie będziesz przecież... zależy jeszcze od szkła jakimi zdjęcia były robione, chyba ze robili bez szkła
a jeśli chodzi o kolory to![]()
Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy