Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: E-520 czy Pentax K20D

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Mały OT.

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    to nie są zadne bzdury ale fakty i poważny problem wydasz prawie 4k na sprzet idziesz robić wazne zdjęcia a tu zamiast robić zdjęcia to na okrągło wyjmujesz akumulatory celem odwieszenia systemu
    Idąc na ważne zdjęcia rzadko kiedy zabiera się jeden korpus.

| OlyJedi Awatar damnian
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    piotrox Ja myśle że to nie powinno cie demotywować w żaden sposób. Jest wiele opini na różne sprzęty, ale z tego co widze to 90% z nich to zwykłe ploty przekazywane z for tak jak w tym przypadku a poniekąd ze zwykłej niechęci do tej firmy. Jest aktualizacja firmware która rozwiazuje problemy ale ludzie o tym nie wiedzą i szerzą takie herezje.
    D70s/N50 1.8/N18-55G/Sigma 70-300/Carl Zeiss Biometar 120 F2.8/SB-600 http://damnian.blog.com

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Miałem E system,mam teraz Pentaxa....mnie przypadł do gustu.

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Piotrox - powtórzę za Damnianem: rzekoma częsta awaryjność D90 wynika z popularności lustrzanki. Przecież nikt nie będzie zakładał wątków: Hej! D90 działa bez zarzutu!

Czysta statystyka.
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez outback Zobacz posta
    Jakby każdy wychodził z takiego zalozenia, to pewnie do dzis byśmy pracowali na komputerach typu ODRA
    ale za to z jakim monitorem

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaleb_82 Zobacz posta
    Piotrox - powtórzę za Damnianem: rzekoma częsta awaryjność D90 wynika z popularności lustrzanki. Przecież nikt nie będzie zakładał wątków: Hej! D90 działa bez zarzutu!

Czysta statystyka.
    temat wątku to E520 czy k20D wiec nie zasmiecajcie wątku nikonem d90
    Mam jeszcze pytanie do posiadaczy K20 na optyczne.pl i dpreview.com w testach mowa jest o duzej ilości hot pixeli w tym modelu czy coś wam wiadomo na ten temat?

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Odnosząc się tylko i wyłącznie do tytułu wątku - Pentax z tego duetu lepszy !! Ach ten wizjer, do tego uszczelnienia oraz korekcja FF/BF jak w E-620/E-30.

Ale to tylko przymioty, które nie gwarantują lepszych zdjęć .

Pozdrawiam
    rumpel

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rumpel Zobacz posta
    Odnosząc się tylko i wyłącznie do tytułu wątku - Pentax z tego duetu lepszy !! Ach ten wizjer, do tego uszczelnienia oraz korekcja FF/BF jak w E-620/E-30.

Ale to tylko przymioty, które nie gwarantują lepszych zdjęć .

Pozdrawiam
    rumpel
    Powiem tak gdyby olympus e-620 miał body jak E520(wymiary i grip) to nie zadawał bym pytań czy 520czy K20 bez wachania bym kupił 620 ale ten model wogóle nie leży w dłoni tutaj olympus popełnił chyba największą gafe jaka mógł popełnić
    Jeżeli chodzi o małe gabaryty to dalej powinien rozwijać serję E4xx a wersję E5xx utrzymywać dalej a nie wprowadzać serje E6xx przecież E6xx to dalsze rozwinięcie serii E4xx Dla mnie to głupota Pozostaje wiec E30 ale jest drogi i cięzki.
    Moim zdaniem seria E510 i 520 to najlepsze modele olympusa I jeszcze jedno zauważyłem ze 510 robi lepsze zdjęcia od 520 osobiście robiłem zdjęcia 510 około 2000szt (aparat pożyczony) i porównując te zdjęcia z testowymi z 520 to one są lepsze lepsza wyrazistość i oddanie szczegółów Ja tak przynajmniej odczuwam
    Dlatego na dzisiaj szukam coś innego a K20 wybralem dlatego że ma podobne odzwierciedlenie kolorów co olek
    Ostatnio edytowane przez piotrox ; 9.07.10 o 21:42

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Podobne?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar oczko
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ciągle odwołujesz się do testów, a tablic fotografować nie będziesz przecież... zależy jeszcze od szkła jakimi zdjęcia były robione, chyba ze robili bez szkła

a jeśli chodzi o kolory to
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy