Ze zdumieniem stwierdzam, że w miejscach w których u nas rośnie bez czarny, olchy i siewki drzew wszelakich tam rosną paprocie.
Ten kadr z przedstawionych wolę najbardziej , szeroki mdły w kolorze.
Pozdrawiam AP.
Ze zdumieniem stwierdzam, że w miejscach w których u nas rośnie bez czarny, olchy i siewki drzew wszelakich tam rosną paprocie.
Ten kadr z przedstawionych wolę najbardziej , szeroki mdły w kolorze.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dobrze ,że będąc gdzieś tam szukasz miejsc które przyciągają swoim urokiem .Potrafisz je także uwieczniać dla potomnych .Fajnie![]()
Odwiedzasz magiczne miejsca.
Pierwsze co rzuciło mnie sie na oczy to dziwne rozmycie trawy na niektórych fotkach, widać, ze celowe, ale zupełnie mi nie odpowiada.
Zauważyłam też na kilku fotkach błąd polegający na niewłaściwym użyciu GO. fotka nr. MP155650.jpg (jejuuuu wstaw fotki jakoś ponumerowane po ludzku!) skały na pierwszym planie są nieostre, w dali ostry krajobraz. Powinieneś ustawić parametry na dużą głębię, a odległość/ ostrość na 1/3 kadru, wtedy i pierwszy plan i drugi będą w przyjemnej ostrości. Jak mniemam Ty postawiłeś na dal.
No i po trzecie ostrość/jakość fotek jak na fotce(6155631.jpg ) dla mnie nie do przyjęcia. Nie wiem jak ostrzysz, ale to zły sposób- chyba , że to fotka wyciągana "na siłę".
Starałam sie aby moje uwagi były konstruktywne, jeśli mogę służyć pomocą pisz na PW.
Pozdrawiam
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
dziękuje za odwiedziny i za rady sugerujesz ,że powinienem używać MF zamiast AF czy może raczej punktowy pomiar AF i ustawiać w 1/3 obrazu ?
Nie przeczytałam ze zrozumieniem... późno już.
Po prostu kieruj punkt pomiaru na 1/3 kadru i przytrzymując palcem przycisk przesuń kadr.
Raczej nie ustawiam ostrości manualnie chyba że w starych obiektywach
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 23.06.11 o 01:23
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
kolejna kadry z gór Wicklow ,tym razem stadko owiec ...![]()
Ostatnio edytowane przez macieknr1 ; 23.06.11 o 13:56
Pierwsza fotka z owieczkami :świetna!!!
czyli błąd w wyborze która ma trafić do galeriidzięki za odwiedziny pozdrawiam
Pierwsza fotka wyśmienita. Ostra, barany jeszcze nie uciekły sprzed obiektywu.
Z przedstawionej trójki najlepsza.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro