Jak na razie poprosili o przesłanie tej ktorą dostałem na ich koszt kurierem i obiecali że natychmast wysyłają dobrą.
Jak na razie poprosili o przesłanie tej ktorą dostałem na ich koszt kurierem i obiecali że natychmast wysyłają dobrą.
Jak to technicznie zrobiłeś? Palnik na wprost, jakiś dyfuzor, czy jak? Nie mam doświadczenia z lampami, ale wbudowana żeby oświetlić coś tak daleko to mi pierwszy plan prześwietla, a tu jak dla mnie rewelacja. I na jakim programie lampy to było zrobione?
Palnik na wprost bez dyfuzora, tryb TTL.
Witam
Mnie z kolei ciekawi wspomaganie ustawiania ostrości. Będę wdzięczny za kilka słów na ten temat.
Pozdrawiam
W jakich zastosowaniach, czy sytuacjach FL-36 będzie miała przewagę lub w ogóle ta Tumax się nie nada, a FL-36 tak? Na czym polega ta przewaga synchronizacji z krótkimi czasami migawki i czy Tumax nie pozwala na taką synchronizację, ewentualnie, czy w jakiś sposób można tą funkcję zastąpić? Może to głupie pytania, ale nigdy nie używałem lamp zewnętrznych, a zastanawiam się nad wyborem.
Wspomaganie AF to czerwona lampka z paskami na którą aparat ustawia ostrość. Błyśnie raz, drugi i słychać piknięcie AF, że jest gotowy. Działą także jak na korpusie wyłączymy lampę, czyli nie będziemy błyskać.
rah, już pisałem o tym, że nie ma FP w Tumaxie, o FL36 nic nie napiszę, bo jej nie mam.
Dziękuję bardzo za informację.
I następna próbka z E300 + Tumax 386AF
Tryb TTL + dyfuzor, strzał pod kątem lekko w górę z odbłyśnikiem
Co prawda trochę za mocno, ale to był tylko teścik. Tumax leży po prawej stronie. Podniesiona lampa w E300 z błyskiem na 1/64 mocy. Tryb SLAVE na Tumaxie z 1/16 błysku (wykorzystanie wbudowanej fotoceli).