strzał w sufit na TTL (nie ja robiłem to zdjęcie, jestem na nim)
strzał w sufit na TTL (nie ja robiłem to zdjęcie, jestem na nim)
Kto Ci tak liczko rozciagnął?
Prawie dobrze naświetone, chyba jest lekki przepał na wierzchu dłonie tej, ładnej, rudej panienki.
Albo mi się tylko wydaje?
A żeż TY - myślalem ze to Piotr Najsztub jest na fotce...
A co dojakości to nie jest zła. Moze ciut ciut ale w pelni akceptowalne a w przypadku RAWa nlepiej ściemnić anizeli podjaśniać.
...był Olek jest A6000
Wg mnie jest całkiem dobrze,podoba mi sie ta lampa![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Wojtku: 14-45 przy 14mm![]()
Wiem, widziałem exif.Zamieszczone przez dzemski
Dlatego też odpisałem Ci pod zdjęciem "Klatka", że szeroki kąt i portrety to kiepski duet![]()
To zależy Wojtku. Na pentaconie six robię portrety 50/4 (co w przeliczeniu na mały obrazek daje jakieś 30mm) i jest miodzio, a chciałbym jeszcze szerzej
Jeśli ktoś posiada niepotrzebnego Arsata 35mm z mocowaniem PentaconSix to z przyjemnością się nim zaopiekuję (za przesyłkę zwrócę).
Czy robiłeś jakiś portret na tle ściany? I coś z dalszej odległości? To zdjęcie było robione z czasem 1/30 s. Czy specjalnie tak ustawiałeś? Czemu nie krótszy czas np. 1/60? Miałeś manualne ustawienia?
To nie ja ustawiałem, kumpela się nim bawiła i włączyła tryb P, bo wiesz, ona nikoniara jest i Olek ją przytłoczył wielością parametrów
Portret na tle ściany zrobiła mi kumpela i mozna zobaczyć go w wątku: dzemska kawalerka.
Właśnie przysłał mi foto-tip.pl tą lampę Canonową zamiast Olkowej![]()
Na zamówieniu i fakturze jest ok Olympus-E.
Cóż podobno zdarza się (dla czego mnie!!!), przynajmniej zobaczymy jak sprawnie wymienią. Na razie wysłałem maila z prośbą o kontakt i wymianę (za późno żeby dzwonić)..