Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Panasonic GF1 czy LX3

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DarkFox Zobacz posta
    Cały czas się miotam, ale chyba wychodzi na to, że najlepszym rozwiązaniem dla mnie będze GF1, jest to sytem bardzo rozwojowy, a taki aparat z naleśniczkiem to prawie jak kompakt, cały czas można mieć przy sobie.
    "Prawie" często sprawia sporą różnicę w porównaniu do lx3
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Jak cchesz mieć fajny aparat do robienia pamiątek - lx3
    większej bzdury dawno nie czytałem. Ładnie to zaszufladkowałeś. LX3 to aparat nie tylko do imienin u cioci, ale przede wszystkim bardzo wszechstronny. Można nim uprawiac bardzo różną fotografię. Może Cię zdziwi, ale nawet ślubną (kompakt takiej klasy jest bardzo przydatny w reportażu, oczywiście obok dSLRów wszelkiej maści /nie zamiast/).

Polecam wątek o LX3, jest tam cała masa przykładów zdjęć, których nie powstydziłby się zaawansowany amator/entuzjasta fotografii. Byłem już mocno znudzony fotografią cyfrową (dSLR, duzo gratów, ciężkie, nieporęczne i niestety wielka przepaść pomiędzy wszystkimi dostępnymi systemami mało i mniejszo obrazkowej fotografii cyfrowej, a klasyczną fotografią średnioformatową) i po zakupie LX3 wróciła mi chęć fotografowania na co dzień.

Oczywiście jesli masz więcej kaski to GF1 będzie jak znalazł. Jesli natomiast nie masz kasy, to zapewniam, że LX3 da Ci masę frajdy i naprawdę dobrej jakości obrazki.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 9.07.10 o 10:56

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    większej bzdury dawno nie czytałem. Ładnie to zaszufladkowałeś.
    No czytaj przez kontekst całości, a nie wyrywaj fragmentów.

Po prostu lx3 jest bardziej kompaktowy oi przenośny, co często skutkuje tez chęcią zabierania go tam, gdzie nie chce się nam brać większego sprzętu.

Jednak jak ktoś się nastawia typowo na fotografię jakko hobby, to z gf1 będzie zdecydowanie bardziej zadowolony ze względu na możliwości konfiguracyjne. Przynajmniej do czasu, aż sam nie zobaczy, co w fotografi konkretnie go interesuje.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam jeszcze ostatnie pytanie, jak pisałem ma to być w miarę uniwersalny aparat, więc chyba lepiej kupić KIT 14-45 mm, a potem poszukać osobno stałki 20 mm. Myślę, że taki zestaw szkiełek to już będzie dla mnie wystarczający. Co o tym sądzicie?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Mam jeszcze ostatnie pytanie, jak pisałem ma to być w miarę uniwersalny aparat, więc chyba lepiej kupić KIT 14-45 mm, a potem poszukać osobno stałki 20 mm. Myślę, że taki zestaw szkiełek to już będzie dla mnie wystarczający. Co o tym sądzicie?
    20mm to będzie wąsko jak na jedyne szkło. Dobrze kombinujesz.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jako, że przeglądam forum a chcę sobie skompletować w miarę sensowny zestaw, to poproszę o jeszcze podpowiedź, czym różnią siuetak naprawdę obiektywy? I czy warto płacić taką różnicę w cenie za nie?
    Model L-ES014050
    http://www.panasonic.totu.pl/prodinfo.php?item_id=2831
    i Kitowy H-FS014045
    http://www.panasonic.totu.pl/prodinfo.php?item_id=3357

PS.
    Różnicę w cenie już zauważyłem i minimalną w ogniskowych.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jako, że przeglądam forum a chcę sobie skompletować w miarę sensowny zestaw, to poproszę o jeszcze podpowiedź, czym różnią siuetak naprawdę obiektywy? I czy warto płacić taką różnicę w cenie za nie?
    Są do innych systemów...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Racja, dzięki dopiero teraz się dopatrzyłem