Witam , mam okazje zakupić pierwszego cyfraka tanio olympusa C720 Ultra zoom , czy to będzie dobry aparat na pierwszy cyfrowy ? Zależy mi na ustawieniach manualnych , nie lubie automatyki wole miec nad wiekszoscia zeczy kontrole , zastanawialem sie nad Canonem Eos 300D ale tymczasowo jest poza zasięgiem finansowym a Olympka mogę zakupic naprawde tanio + karta pamięci do niego i Filtr UV do niego , zależy mi na fotografowaniu przyrody , pejzaży , lasów , szukaniu ciekawych kompozycji , jakościowo zależy mi na ostrym i kontrastowym obrazie , zbyt nie dużym zaszumieniu fotek , myślę że fotki będa w rozdzielczości odpowiadającej 19 calowemu monitorowi troche mniejsze żeby widzieć całość oraz nie będą wywoływane, Nie zależy mi na szybkości aparatu bo do każdego zdjęcia chcę się odpowiednio przygotować , spędzić troche na obserwacji tego co chcę sfotografować i spokojnie ustawić aparat tak jak trzeba , wiem że jakościowo fotka nie wyjdzie jak z lustrzanki ale może przy odpowiedniej nauce da się osiągnąć ładny efekt?
Fotografia to wspaniała sprawa !!
Pozdrawiam!