Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Fajne plenery w Krakowie i okolicy

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Ja bym się mógł podjąć, ale nie umiem tego zrobić. Jeśli jest to proste to mogę pinezkować.
    Wystarczy, że zalogujesz się (ewentualnie założysz konto w usługach google jeśli go nie posiadasz) do usług Google. Przejdziesz na mapy.google.pl. Po lewej stronie, jako zalogowany użytkownik, znajdziesz odnośnik "Moje mapy". Kliknięcie go spowoduje otwarcie się listy założonych przez siebie map. Na początku pustej na razie listy pojawi się odnośnik "Utwórz nową mapę". Nadajesz nazwę tworzonej mapie, dodajesz opis, określasz czy mapa będzie dostępna dla wszystkich (publiczna) podczas wyszukiwania informacji w serwisie, czy też zastrzeżona, dostępna dla wybranych przez Ciebie użytkowników. Klikasz następnie guzik "Zapisz". I możesz korzystać z narzędzi do edycji. Są dostępne w lewym górnym rogu mapy obok strzałek kierunków. Balonik to "pinezka" do określania punktu. Linia to zaznaczanie trasy lub obszaru. Wybranie balonika i postawienie go na mapie powoduje wyświetlenie się dymku, w którym opisujesz punkt, dodajesz odnośniki (by dodać odnośniki trzeba kliknąć tekst wzbogacony i pojawiają się dodatkowe narzędzia analogicznie działające jak przy edycji postów na forum). Baloniki można przesuwać po ich dodaniu. Wejście do edycji mapy jest analogiczne jak przy jej zakładaniu, pomijamy tylko krok tworzenia mapy, a zamiast tego wybieramy mapę z listy dostępnych i klikamy guzik "Edytuj" obok tytułu. To tyle w skrócie.

Aha, aby wyświetlić mapę na forum, najpierw należy pobrać link. W tym celu wybieramy tuż nad mapą z paska menu opcję "Link" i kopiujemy kod HTML. Oczywiście przedtem, na mapie, ustawiamy optymalny widok aby objąć całe miasto. Ewentualnie klikamy opcje "Dostosuj mapę do wklejenia i wyświetl jej podgląd" zaraz pod linijką z kodem HTML. Dla forum optymalną wielkością obszaru mapy jest 850x600.

Życzę owocnego tworzenia mapy.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam !

Wlasnie dzisiaj wybieram sie do Krakowa i jutro bede na miejscu.
    Nie znam zbyt dobrze miasta i warto wiedziec, gdzie moglbym
    trafic na ciekawe miejsca.

Chcialbym takze jakies nocne fotki porobic.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Wlasnie dzisiaj wybieram sie do Krakowa i jutro bede na miejscu.
    Nie znam zbyt dobrze miasta i warto wiedziec, gdzie moglbym
    trafic na ciekawe miejsca.

Chcialbym takze jakies nocne fotki porobic.
    Wszystko zależy co dla Ciebie oznacza ciekawe miejsce.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Co sądziecie o miejscówce pt. Fabryka Schindlera?

Czy znacie podobne do tego miejsca, industrialne lokacje w Kraku lub obok (nie licząc cementowni, za którą poszedł plusior!)

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Nie wiem jak Fabryka Schindlera do fotografowania, ale ostatnio Muzeum Narodowe wzięło to pod siebie i jest kapitalne muzeum - odwiedź je koniecznie gdy będziesz. Natomiast nie wiem czy jest szansa gdzieś wejść i pofocić.

Co do miejscówek.. chodzi ogólnie o fajne miejsca czy tylko o miejsca pod focenie panien z nakierowaniem na miejsca bez gapiów do fot rozbieranych?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Hrabio - w najbliższą sobotę będę miał parę młodą, w której pan młody - kanadyjczyk - jest miłosnikiem industriali, i w takie miejsce chciałbym go zabrać, choć na 2 godzinki.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Hrabio - w najbliższą sobotę będę miał parę młodą, w której pan młody - kanadyjczyk - jest miłosnikiem industriali, i w takie miejsce chciałbym go zabrać, choć na 2 godzinki.
    Z "legalnym" industrialem może być problem, najczęściej uczęszczanym jest Prefabet i tam jeszcze nie zostałem wyproszony z terenu.

zonkinho
    Gość
    Można odwiedzić też Kamieniołom Liban:

http://www.opuszczone.com/galerie/liban/index.php

tylko, że jak byłem tam miesiąc temu to stało nieco wody po powodzi jeszcze i nie dało się wszędzie chodzić.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar MartinP
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Coś takiego jest dość łatwe do osiągnięcia:

Miniatura fotki to thumb z naszej galerii no i niżej url do dużej.
    Jak znajdę chwilę to obcykam opcję współtworzenia - w kilka osób będzie łatwiej
    Myślę że nie ma co ograniczać się do jakiegoś pojedynczego miasta tylko iść na całość i ogarniać w jednym miejscu cały kraj wtedy każdy znajdzie coś dla siebie.
    Co Wy na to? Pomysł na taką fotomapę jest super.
    Ostatnio edytowane przez MartinP ; 8.07.10 o 22:44
    E-520 i inne foto szpeje

| OlyJedi Awatar SPyCH
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jeśli interesuje Cię industrial to może opuszczone fabryki, albo szpitale, forty? Są takie strony po polsku z opisem opuszczonych budynków, nie pamiętam adresu ale jakbym sobie przypomniał to dam znać. Ewentualnie polecam pogooglować, może coś się wyłowi.

ps.
    już coś mam, może to: http://www.opuszczone.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów