Strona 30 z 41 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 405

Wątek: Pierwszy ślub/wesele - dylemat.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Uważam Mariusza uwagi za bardzo cenne. Podziwiam go nie tylko za talent ale również za cierpliwość z jaką w każdym niemal wątku na ten temat tłumaczy nowym i starym forumowiczom podstawowe zasady swojej pracy.

By trochę rozluźnić atmosferę i pozostać w temacie proponuję zajrzeć na tu:

http://www.cfun.info/2010/06/wedding-photo-fails.html
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    mulasz (który jest kobietą??) - masz rację, moje poczucie estetyki, poczucie humoru i dobrego smaku płynie jednak w rynsztoku. Cóż, w takim przypadku nie życzę ci nawet powodzenia, bo wiem że go nie potrzebujesz, fotećki będą na pewno słitasne i pienkne, o czym na pewno jednak się nie przekonamy (bo wiem już, że "młodzi nie wyrażą zgody na publikację").
    W jednym nie masz jednak racji - idziesz na ślub zarobić na kotleta. Twoja para postanowiła bowiem nie płacić fotografowi, zakładając, że taniej będzie zafundować ci obiad. Zarób na niego! I na surówkę! A gumki w stringach nie luzuj, luz nie jest potrzebny w tym zawodzie.[...]
    Fakt, piszesz bardzo ogólnie, szerzej, bardzo szeroko wręcz. Skąd w ogóle przyszło mi do głowy, że zwracałeś się do konkretnej osoby?

Raz jeszcze odnośnie przytaczanego tekstu, czytałem go już wcześniej i wiem o czym mówi. Tutaj jednak mówimy o konkretnej branży, a nawet nie branży, bo o konkretnym przypadku.

A na dodatek nawet nie podejmujesz wysiłku napisania pseudonimu rozmówcy tak, jak on sam się nim podpisuje (w tym przypadku ona sama).

Dla mnie koniec tematu.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 24.08.10 o 14:26
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    A może ktoś zwrócił uwagę, że złośliwe wpisy mariusha zaczęły się w momencie, kiedy "ujawnił" moją płeć?

To doprawdy daje do myślenia W ocenie naszego drogiego mariusha, kobiety z natury i definicji najwyraźniej są głupiutkie, a jedyne do czego się nadają to mycie garów. Dlatego tak swobodnie ocenia mnie i moje zdjęcia nie widząc mnie nawet na oczy, a o zdjęciach nie wspomnę.

Klientkom też, drogi mariushu, w tak dobitny sposób dajesz do zrozumienia, że traktujesz płeć przeciwną jak gorszy gatunek?

Na mojego posta poprzedniego już nie odpowiedziałeś. Jesteś ponad to, prawda? Przecież ja idę u siostry męża zarobić na kotlet, bo w przeciwnym razie ona sama nigdy by mnie na swój ślub nie zaprosiła.

Szkoda, że odbiegliśmy od meritum wątku, który sam w sobie jest bardzo ciekawy. Wśród moich znajomych jest wielu foto-amatorów i każdy (każdy, kto posiada lustrzankę) z nich przynajmniej raz "robił" jakiś ślub - rodziny, znajomych. Ostatnio nawet mój kuzyn, który posiada tylko tansza Sony Alfę i jasną stałkę (cała impreza bez lampy). Najwidoczniej nie każdy potrzebuje zdjęc z kosmosu, a wielu wystarczą poprawne fotki, które tylko dokumentują uroczystość.

qbic
    Gość
    Myślę ze za dużo zadęcia w tym wątku, nie należy wszystkiego brać do siebie, jak i uważać się za wyrocznie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Moolash, po Twoim ostatnim poście nie mam wątpliwości, że jesteś 100 proc. kobietą. Nie odpuszczasz.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Myślę, że trochę bez sensu zrobiła się przepychanka. Jeśli młodzi zostali uświadomieni, że zdjęcia mogą być do d... znaczy kiepskie to nie ma o czym dyskutować. W razie niepowodzenia mogą mieć pretensję tylko do samych siebie.

Cytat Zamieszczone przez moolash Zobacz posta
    heh, wybaczcie że wtrącam się między wódkę a.... ale może coś ktoś podpowie. jestem w identycznej sytuacji, co autor wątku. W robienie ślubu mnie wrobiono, a sprzętowo nie jestem absolutnie przygotowana posiadając lumixa g1 ciemnego kita 3.5-5.6 i metza 48.

Czy jest jakiś obiektyw w granicach 1000 zł, który nadawałby się do tej imprezy? Chodzi mi o coś w stylu sigmy 50, ale na to nie moge sobie pozwolić.
    Moim zdaniem najlepszy będzie zakup naleśnika 20mm f/1.7 - tylko nie wiem czy da radę go za taką kasę wyrwać.

Żeby nie było kichy przejdź się do kościoła, zobacz jakie warunki oświetleniowe tam mogą być. Zaznajom się z przebiegiem ceremonii. I poczytaj sobie o fotografowaniu ślubów. Jakbyś w międzyczasie mogła sprawdzić się jako drugi fotograf to by było super.
    Ostatnio edytowane przez sando ; 24.08.10 o 20:10

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No to Ja ponowię pytanie chociaż fajnie się Was czyta

sigma 30 czy sigma 50

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Husky, koledzy fotoreporterzy twierdza, że najlepsze portrety robi 80.

A dla rozluźnienia (chyba ze juz to widzieliście)
    http://www.fotoknyt.pl/galeria/e-plener-nowosc

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta
    ...
    sigma 30 czy sigma 50
    30
    czasami (ostatnio modne są małe kościółki / kościółko-cerkiewki) i 50-tka będzie za długa
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moolash Zobacz posta
    Husky, koledzy fotoreporterzy twierdza, że najlepsze portrety robi 80.

A dla rozluźnienia (chyba ze juz to widzieliście)
    http://www.fotoknyt.pl/galeria/e-plener-nowosc

Moolash, błagam Cię, potwierdź, że jesteś z Legionowa. Inaczej zacznę się bać, że już cały swiat się z tego śmieje.
    Pozdrawiam, Jola