Strona 11 z 41 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 405

Wątek: Pierwszy ślub/wesele - dylemat.

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    1. Przygotowanie - tu chyba podołam. Prawdopodobnie zdjęcia będą tylko robione w domu, krótko przed ceremonią.
    Wykorzystaj czas i zrób fotkę obrączek , bucików młodej , podwiązki , zgrupowe młodzi z rodzicami .

2. Kościół (mój największy stres)
    iso 800 czas 1/60 spokojnie oblecisz ciemny kościół, szybka akcja 1/125 iso 1000 , jasny kościół na zastanym świetle dasz rade 800 iso 1/40 . tryb tylko M.

3. Plener - chyba zorganizujemy dzień później.
    weż w dniu ślubu nawet na 1,5h sesje jak potem dorwiesz światków Potem ustalisz z młodymi 3h sesje w innym terminie każdy będzie zadowolony

ale to tylko moje marudzenie pozdrawiam ).

| OlyJedi Awatar kasiulap
    Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam
    Mam troszkę inne pytanko, co według was lepiej się sprawdza na ślubie, weselu itd. e-420 czy e-510? modele podobne, ale co moglibyście dodać od siebie oprócz takich informacji, że np. 510 ma stabilizację? Czy jest różnica w szumach np. itp.?
    Mam oba modele, ale 510 mam krótko i w sumie trochę przez przypadek , do tej pory przetestowałam go raz na ślubie znajomej...
    pytanie zadaję bo doświadczenie ślubne mam znikome , a w sierpniu kroją się 2 kolejne imprezy
    Cancan...

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Z 2 złego E510 lepiej - stabilizacja pozwoli używać dłuższych czasów.
    O ile się orientuję poziom szumów podobny w tych modelach jest.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar oczko
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    witam...

A co sądzicie o czymś takim na ślub? [duży rozmiar]
    http://allegro.pl/item1103124312_sof...fl_50r_36.html
    boje się, że nie bede miał od czego odbić lampy, dlatego szukam dyfuzora który pozwoli walić na wprost bez dużych cieni...
    albo coś takiego jak 'LIGHTSPHERE II' choć to efektów nie ma powalających... co sądzicie?
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy

Awatar MichaLxD
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez oczko Zobacz posta
    witam...

A co sądzicie o czymś takim na ślub? [duży rozmiar]
    http://allegro.pl/item1103124312_sof...fl_50r_36.html
    boje się, że nie bede miał od czego odbić lampy, dlatego szukam dyfuzora który pozwoli walić na wprost bez dużych cieni...
    albo coś takiego jak 'LIGHTSPHERE II' choć to efektów nie ma powalających... co sądzicie?
    Z praktycznego punktu widzenia może ma to zastosowanie ale lepiej poszukaj czegoś do odbijania błysku bo efekt końcowy odbicia będzie chyba jednak lepszy a i ty nie będziesz aż tak przyciągać uwagi ludzi biegając z takim dużym dyfuzorem.

Mieszka w
    Szczecinek, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    mam coś takiego - rozprasza swiatło, ale jednak troche cieni widać na twarzach i postaciach

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    najwyżej podkręce metz'a 58kę i damy radę... odbije od księdza

dzięki

@Pieciek - masz może jakieś przykładowe zdjęcia żeby zobaczyć jak wygląda efekt?
    Pentax K7 + Sigma 70-200II +DA 18-55WR + Tamron 17-50 f/2.8 + Samyang 85 f/1.4 + Helios f/2.0 + Metz 58 AF-1
    zapraszam na moją stronę: http://pawellysik.iportfolio.pl/ i zachęcam do współpracy

Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    nie mam doświadczenia, ale czy nie lepiej lightsphere założyć"" (tylko sugeruję, bo nie siedze w temacie)
    wątek od iarzy : http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=64980
    Cancan...

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dzięki, czytałem już....
    w małym pomieszczeniu - ok, ale w kościele oświetla zbędnie wszystko wokół.... i jak napisano na forum nikoniarzy - "szału nie ma"

Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    racja, po co oślepiać ciotkę, czy wujka stojących za plecami (a swoją drogą nie da się wyciągną wizytówki kiedy ma się to na lampie? lub założyć jakiś kartonik z tyłu? - wyobraźnia mnie ponosi )
    ...napisali "szału nie ma" a ja znów gdzieś przeczytałam, że jeden z lepszych dyfuzorów, tylko ludzie się na ciebie mogą dziwnie patrzeć jak go założysz
    Cancan...