Robisz bardzo ładne zdjęcia jak na tak młodą damę, gratuluję chęci do pracy.
Robisz bardzo ładne zdjęcia jak na tak młodą damę, gratuluję chęci do pracy.
EPL-3 z kitami, 6D, 60D i sporo gratów do tego,
Ładne zdjęcia robiszJak tak dalej pójdzie za parę lat będziesz sławna
1 i 2 fajne
![]()
Bla, bla, bla... Wszyscy już napisali te "ochy i achy" więc ja (przyłączając się do nich) powiem tylko, że "lubię małą GO" nie zawsze wystarczy by się wytłumaczyć. Łątka wyszła super i tam taka GO jest dobra, przy mimikrze GO mogłaby być minimalnie większa bo w dwóch miejscach na korpusie widać rozmazanie a reszta korpusu jest ostra. Troszkę to psuje odbiór.
Niestety ale na skakunie GO mi nie odpowiada. Zdjęcie przez taką GO wygląda, jakby było przekrojone na pół. Tak mi się jakoś skojarzyło. Wg mnie tu powinna być zdecydowanie większa.
Pomijając kwestię wieku (bo to nie ma znaczenia) muszę napisać, że jednak większość Twoich fotek jest naprawdę fajna i bardzo mi się podobają![]()
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
Dziękuję za miłe słowa : )
Moominek, będę niedługo próbować na 70-300mm, ciekawa jestem efektów : )
Twoje najnowsze ujęcie pająka w galerii mnie zachwyciło! Niesamowite zbliżenie! : ) Dziękuję za rozbudowaną opinię : )))
m_kola, bardzo dziękuję za rozbudowaną opinię : )
Tymczasem kolejna porcja makro-owadów. Tym razem nowsza, z 1.05. Na początek te 4. Pierwsze dwa to ujęcia poskrzypki cebulowej, następne to biedronka podczas posiłku składającego się z mszycy i ostanie to pewien niezidentyfikowany przeze mnie owad, którego dość długo ganiałam po łące : ) Wszystkie z tej serii były wykonane ZD 40-150mm oraz Raynoxem DCR 250. Do tego wbudowana lampa z dyfuzorem : ) Z tej serii mam jeszcze kilka ciekawych gatunków, ale to jutro : )
Zapraszam : ) Pozdrawiam : )
Proszę Pani, ja tam za bardzo na makro się nie znam. Ale w 100 % trafiają do mnie Twoje kadry. Naprawdę bardzo wielki szacun za upór w bieganiu za owadami![]()
Kadry jak najbardziej, ale naprawdę postaraj się ciut zwiększać GO (nie piszę koniecznie o pierwszej fotce i biedronce która wcina mszyce(?) - te mi się podobają choć i tak bym zwiększył GO tak z 1,5x). Tak na próbę chociaż. Nie wiem jak inni, ale ja lubię mieć ostry detal na pierwszym planie, ewentualnie jak nic go nie zasłania. Piszesz że korzystasz z lampy więc czas wydłużony domknięciem przesłony nie powinien przeszkadzać. 1/160s dla wbudowanej lampy powinna dać radę spokojnie do połowy zakresu długiego kita. A ta fota z 70-300 z Raynoxem... tylko do naprawdę małych (płaskich) detali - o ile pamiętam to było f/22...
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Jedyneczka oraz trojeczka swietnie.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Pierwszy raz widze jak wyglada naprawde glowa a raczje jama gebowa biedronki
Dzieki, nie ma to jak lekcja biologi w wakacje :P
Dziękuję za miłe opinie : ) Kolejne z 1.05, z Raynoxa dcr 250 : ) Najpierw dwa ujęcia muchówek, następnie 2 ujęcia kwiatów : )
Proszę o opinie, pozdrawiam : )
Z przyjemnością ogląda się Twoje zdjęcia. Widać, że dbasz również o estetyczną formę swoich prac.
Zdjęcie z biedronką, które pokazałaś nam na samym początku, na pewno na dłużej zapada w pamięć. Wyjątkowo ładna praca.
Kropelki również zwracają uwagę, zwłaszcza ze względu na kolory, delikatność. Choć brakuje im takiej ostrości, przejrzystości (kropelkom). Ale to techniczna strona i na pewno uda Ci się to poprawić.
Pozdrawiam, Jola