Dziękuję za opinie : )
bufetowa, jeszcze nieskończoneDopiero we wrześniu : )
Tommy_G, równe 2,5 roku fotografuje, nie mniej, nie więcej : ) A 15 lat jeszcze nie skończyłam : )
O ile dobrze pamiętam to ZD 40-150mm i do tego (to już na pewno) Raynox DCR 250 : )
Pozdrawiam : )
Radomsko... hm... trzeba będzie oddelegować kolegę dka aby wyciągnął Subtelly na plenerek, a przy okazji zdał nam relację czy Ona przypadkiem nie jest tym słynnym "Wojtkiem, co też ma 14 lat"![]()
Wrzutka swietna, ale jakbym mial wybierac to trojka najlepsza.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Łątka the best!!!
To ile masz lat nie interesuje mnie wcaleWierzę,że piszesz prawdę!
Piękne masz fotki. Gratuluję. Rzeczywiście czapki z głów.
Pozdrawiam
To ja może zamiast powątpiewań w wiek lub ochów i achów bez konkretów, postaram się pomóc Ci rozwinąć, o ile jestem godny.
1 i 2 - rewelka, też mnie zachwyciło wyciąganie detali z robaczków po przesiadce na lustro, daje to czasem bardzo fajne efekty i dodatkowo potęguje "ostrość" detalu który chcesz uwypuklić - Raynox w połączeniu z długą ogniskową pomaga - z 70-300 to dopiero są efekty, a mam plan użycia z Bigmą
3 - tu GO za mała - tak z profila lepiej zmieścić całego owada, a przynajmniej jego "kadłub" (co w wypadku szerokiego pluskwiaka proste nie jest...) pomijając ewentualnie odnóża, czułki itp., ale i tak widoczna nieostrość przed płaszczyzną ostrości zwykle razi - wbrew pozorom "a pstryknę sobie robala bo to proste", wcale takie proste nie jest - Tobie całkiem nieźle się udaje.
Podsumowując - czekam na więcej!
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Zauroczyłem się fotkami 14stolatkibardzo ładnie.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300