Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Olek czy fuji

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pabart
    praktyczny wymiar tej dyskusji trzeba bedzie ejdnak odlozyc bo sie okazalo ze sklpey masowo powsadzaly do swoich ofert nowego Olka z megasuperhiperzoomem a zaden go fizycznie nie posiada ..."liczymy ze do 2 tyg powinny nadejsc "

tak ze sobie raczej nie pomacam
    Tak, bo on chyba mial na PMA sie pojawic (czy sie myle?). Na razie nie wiadomo, jak jest np. z jakoscia obiektywu, a pamietajmy, ze zazwyczaj duzy zoom, to nic dobrego szczegolnie na szerokim kacie, a tu jest az 18x!! Poczekaj na jakies testy tego SP 550, sample, mozliwosc wlasnorecznego obmacania, bo bez tego to lepiej sie nie decydowac, bo mozna sie niezle wkopac.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Cytat Zamieszczone przez pabart
    praktyczny wymiar tej dyskusji trzeba bedzie ejdnak odlozyc bo sie okazalo ze sklpey masowo powsadzaly do swoich ofert nowego Olka z megasuperhiperzoomem a zaden go fizycznie nie posiada ..."liczymy ze do 2 tyg powinny nadejsc "

tak ze sobie raczej nie pomacam
    Tak, bo on chyba mial na PMA sie pojawic (czy sie myle?). Na razie nie wiadomo, jak jest np. z jakoscia obiektywu, a pamietajmy, ze zazwyczaj duzy zoom, to nic dobrego szczegolnie na szerokim kacie, a tu jest az 18x!! Poczekaj na jakies testy tego SP 550, sample, mozliwosc wlasnorecznego obmacania, bo bez tego to lepiej sie nie decydowac, bo mozna sie niezle wkopac.
    Pzdr
    suchar cóż za brak wiary w olympusa nie sądzisz chyba ze Olek wypuści na rynek jakąś niedoróbkę??
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    To nie jest brak wiary, tylko jak ktos pyta, to nie bede mu jak nawiedzony polecal Olympusa, by potem zle wydal mnostwo kasy. Ja w Olka wierze, (co mam robic, sam juz w nim siedze po uszy ), ale w takich sytuacjach trzeba wszystko chlodno przemsylec. Ja, prawie, tak robilem przy wyborze lustrzanki. Patrzylem, myslalem, i wybor padl na Olka. Napisalem "prawie", bo cos mnie do niego ciagnelo do poczatku Mam nadzieje, ze ten nowy kompakt Olak bedzie dobry i wart kupienia. Oby
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    A propros kompaktów z dużym zoomem, i w ogóle dużych kontaktów. Miałam sony h1 przez 1,5 roku... duży zoom (12x) i moim zdaniem b. ładna jakość zdjęć. Nie ma co dramatyzować... Jednak ponieważ był on nie rozwojowy... to zdecydowałam się na lustrzankę... brak możliwości filmów zrekompensuje zakup kamery przez moją 1/2, ale... generlanie uważam, że uniwersalność kompaktów to jest coś czym się wybronią zawsze... ja też np na jakieś spotkania itd na pewno nie nosiłabym mimo wszystko klamota... to już tak na marginesie dyskusji dodam, że to prawda, że nie dla każdego lustrzanka - po prostu nie wszystkim jest to potrzebne i nie każdy ma czas i cierpliwość na dłuższe "oswajanie" a co do kosztów... hm... nie moje pieniądze
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    To nie jest brak wiary, tylko jak ktos pyta, to nie bede mu jak nawiedzony polecal Olympusa, by potem zle wydal mnostwo kasy. Ja w Olka wierze, (co mam robic, sam juz w nim siedze po uszy ), ale w takich sytuacjach trzeba wszystko chlodno przemsylec. Ja, prawie, tak robilem przy wyborze lustrzanki. Patrzylem, myslalem, i wybor padl na Olka. Napisalem "prawie", bo cos mnie do niego ciagnelo do poczatku Mam nadzieje, ze ten nowy kompakt Olak bedzie dobry i wart kupienia. Oby

Brawo za obiektywność !!!
    Aktualnie zastanawiam się nad zakupem małego (ale dobrego) kompaktu i w tej konkurencji zupełnie nie widzę Olka.
    Jak wiadomo, Olki, podobnie jak Panasoniki bardzo szumią.
    Za bardzo.
    Myślę o Fuji, albo Canonie.
    Doradźcie coś !
    A jeśli chodzi o nagrywanie filmów, to jest oczywistym, że lepsza najtańsza kamera, niż najbardziej reklamowany kompakt.
    Pozdrówka