Pytań takich tu pewnie bez linku ..będę sie streszczał
moj wysłużony olek zabytek 720UZ sie wział i ostatecznie popsuł
szukam czegos nowego
konkurencja nie spała i wybor jest ogromy po odpaleniu ostatecznym samsungow panasonicow i innych specjalistow od produkcji mikrofalówek ( moze mnie ktos przekona ze nieslusznie chetnie wyslucham ) pozostały na placu boju dwie swieżynki
Oympus SP -550 pociaga mnie w nim zoom ( pewnie jak wiekszośc z was) natomiast mam tez z nim zwiazane pewne obawy . Nie naleze do ludzi co sie specjalnie trzesa nad sprzetem jak trzeba zaliczyc glebe zeby trzasnac doba fote to zaliczam jak pada deszz to nie rozstawiam namiotu ogrodowegio itd ... no i ten zoom na silniku mnie troche przeraza.
drugi aparacik to Fuji s9600 - o fuji niewiele wiem fotek nie widzialem za wiele moze ktoś z was pomoze mi dokonac wyboru
powiem na co zwracam uwage :
- na szumy
- na filmy (dzidzia mi sie urodzila wiecie ? pierwsze kroczki , reka w nocniku itd..
- tryb makro
- mozliwosc uzycia filtrow ( czy olek ma gwint na filtry czy trzeba jakichs wynalazczych tulejek uzywac ?)
- odwzorowanie kolorow
- ergonomia
wiem ze to mlode aparaciki ale moze ktos ma jakies uwagi lub spostrzezenia na ich temat ktore pozwola mi dokonac wyboru
pozdro

Odpowiedz z cytatem