a czemu mialbym sie obrazic?
a czemu mialbym sie obrazic?
sprostowanieZamieszczone przez (A)rturo
nie mialo byc arturo... tylko autor...sorry za literówke
Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|
nowy schemat od andy-iego
Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|
Ja kupiłem CNY17 i ma 6 nóżek. Nie wiem czy to błąd? A tak wogóle to mi nie działa może dlatego , że mam IRF 830.
C 750 + Lampa Metz 32 MZ3 ze stopką SCA 3202
Zamieszczone przez Jarek17
Jarek17 sorry, masz rację....CNY17 ma 6 nóżek.... przepraszam forumowiczów..........to wszystko z pośpiechu......![]()
OK wiec schemat juz mam. Ale musze jesze lampe kupić.
Wie kotś jakich firm lampy beda pasowały do olkówp [stopki]. Czy stopka od minolty bedze pasowała??
Pozdrawiam wszystkich !!!
Sorki że po takim czasie wskszeszam temat ale własnie pracuje nad lampą < która nawet nie ma nazwy dostałem ją kiedys... . Po modernizacji wedlug schematu z chipa zaczeła działac a efekty były natyle zadowalające że kiedy zaczela sama decydowac kiedy błysnącręce mi opadły . Znalazłem wasz schemat i tu pytanko (bardzo prosze o pomoc autora tego schematu ) CNY17 żeczywiście ma 6 nożek
i jak tu mam sobie ponumerować te nożki aby pogodzic to ze schematem. Droga sprawa to moja lampa ma napięcie 3V czy zmienić wartość rezystorów R1,R2,R3 . Mogłem to napisac na PW ale uznałem że sprawa jest godna umieszczenia na forum. Z góry dzieki za odpowiedż .
Pozdrowionka !!!!![]()
Nóżki w CNY 17 liczysz standardowo:
zaczynasz od 1 (tak jak na rys) i po kolei w kierunku przeciwnym do ruchu wskazuwek zegara.
Czyli z jednej strony 1,2,3 a z drugiej 4,5,6.
NIE LEPIEJ KUPIĆ CHINSKĄ LAMPKĘ DO CYFRÓWEK Z FOTOCELĄ I UCHYLNYM PALNIKIEM NA 1 I 2 BŁYSK ZA 230 ZŁ.
Daj namiary na ten wynalazek z Chin![]()