Fajna seria, wśród nich dla mnie najładniejsze 448.
Fajna seria, wśród nich dla mnie najładniejsze 448.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Ładna seria i piękne plenerki gdzie wyeksponowane niebo dopełnia krajobrazu. Dla mnie naj. to 446.
pozdrawiam Wiejo
Mam pytanie - jaki polar stosowałeś ? klasyczny, czy w wersji slim.
Pytam bo winiety nie widać, no i sam jestem na kupnie. Moje 9-18 sprawdzone już we wnętrzach, teraz trzeba wyjść na zewnątrz![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To są 100% kadry. Przy ZD 9-18 klasyczne filtry nie winietują i taki możesz kupić. Jest tam nawet spory zapas bo jak nie miałem filtra 72mm po prostu przyłożyłem znacznie mniejszy na 67mm (również klasyczny) i winiety też nie było. Gdybyś jednak chciał stosować prostokątne filtry systemu Cokina kup holder slim (na 1 filtr). Kwestia tego z czym winietuje a z czym nie ZD 9-18 jest dość dobrze rozpracowana w wątku o tym obiektywie na naszym forum, przy skromnym moim udziale
Na powyższych zdjęciach użyłem Pol-Cir Hoya HMC 72
Bardzo dziękuję +![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Według mnie, najfajniejsze są 443, 446. Świetne kadry![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
446 i 447 rewelacyjne, fantastycznie oddaje przestrzeń! piękne kolorki! takimi zdjęciami sprawiasz, że wciąż i wciąż nie mogę przestać myśleć o tym obiektywie
seria z jaszczurą świetna, a ostatnie zdjęcie z niej (nomen omen, znów z 9-18 ) b. humorystyczne![]()
pozdrawiam,
J.
Świetna seria z jaszczurką, lubię tu zaglądać![]()
Ostatnio edytowane przez Karol ; 15.05.09 o 20:13
Pięknie!Jakie to szkło?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA