Strona 27 z 139 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1386

Wątek: Moim Olkiem

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Dziękuję za komentarze. Peniek242 - na łące się robi inaczej zdjęcia niż w NY ale czas spędzony z aparatem tu czy tu to fajna zabawa. Cieszy mnie Twoja opinia o fotach z Polski - te z Ameryki były w pewien sposób egzotyczne - mogły się podobać z uwagi na temat a nie "wkład" fotografa... Tadeusz - Twoje słowa o pracy szarych komórek są bardzo miłe. Idąc z aparatem na łąkę, czy zresztą gdziekolwiek bo nie zarabiam na zdjęciach, traktuję ten czas jako świetną formę relaksu, stąd owych szarych komórek staram się nie nadwyrężać ale oczywiście też świadomie naciskać spust migawki. lospeciakos - wreszcie pierwsze poważne zlecenie...
    Tym razem kilka zdjęć z lasu. Co by nie pisać o systemie Olka i ile by nie ględzić o braku tego czy tamtego trzeba przyznać, że taki E-330 jest znakomitym narzędziem do fotografowania w lesie...

169.

170.

171.

172.

173.

174.

175.

176.

177.

178
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Oj!
    Zwolnij!

Za dużo tego na raz.

Tak ogólnie - Kadry miłe, dobrze wypatrzone.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    piękne kadry i kolory - rób album i szukaj Wydawcy

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Ktotek,

Plenerek udany.

172 - powojnik na pniu - mało światła i ciut zbyt dogmatycznie niecentralny kadr, ale fotka pokazuje wiele - strukturę kory, pięcie sie roślinki, ornament zielonej łodygi i listków na tle grubej faktury kory, wszystko składa się harmonijnie w jedną całość.
    176 - Prosty motyw i z tego tez ukręciłeś atrakcyjna fotkę - ze świateł i cieni oraz z bokehu.
    178 - Zaskakująca kompozycja, okazuje się, ze utworek abstrakcyjny tez umiesz napisać przy pomocy swietnego ZD. Bardzo mi się dobrze czyta to zdjęcie, chyba mam słabość do tego typu roślinnych abstrakcji.

Ogólnie wyrażam uznanie dla wyników kolejnego plenerku makro. Uparcie twierdzę, że to jest bardzo trudna dziedzina. A z Twoich fotek wynika, że to jest łatwizna - pstryk i jest fotka do albumu.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Fotki miodzio, ach chyba zrobię wyprawę do lasu, nawet szyszunie przedstawiłeś świetnie 169, 173 po prostu bajecznie
    Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Za duzo tych fotek, nie moglem sie zebrac, by cos o nich powiedziec Kolory ladne, kadry tez, ale dwa zdjecia moim zdaniem sie wybijaja: oczywiscie szyszka, ale tez nr. 175. Sa swietne! Reszta niezla, ale zwyklejsza od tych dwoch. Szyszka boska
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Zamieszczam kilka zdjęć z grzybobrania (a raczej grzybofotografowania ). Grzybami interesuję się od zawsze a w lesie mógłbym zamieszkać... - mam nadzieję, że znajdą się ludzie na Forum podzielający takie zainteresowania, dla których będą to obrazy miłe dla oka. Przy okazji - grzybów w lasach sporo - zachęcam do fotografowania, zbierania, zamieszczania na Forum . Na zdjęciach borowik ceglastopory, borowik szlachetny, maślak zwyczajny... E-330 + 14-54 - do fotografii grzybów chyba nie ma nie lepszego

179.

180.

181.

182.

183.

184.
    Facebook

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    179 bardzo mi sie podoba. Swietna GO i kadr. Rowniez 182 jest bardzo dobre, znow glownie dzieki bardzo dobrze dobranej GO. Reszta ok, choc slabsza.

Nie ma nic lepszego do fotografowania grzybow niz E330+14-54? No to bosko, bo ja we wtorek jade do lasu i zapewne z grzybami stycznosci bede mial duzo (choc nie wiem, czy bede mial czas na focenie).
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Nie ma nic lepszego do fotografowania grzybow niz E330+14-54?.
    Pzdr
    Tak uważam. Miałem okazję zabawy i obcowania z różnym sprzętem, Olki mają słabsze i mocniejsze strony na tle konkurencji, w przypadku fotografii grzybów wspomniany sprzęt trudno byłoby zastąpić czymkolwiek innym obecnym aktualnie na rynku. Odchylany LCD E-330 jest tu wręcz koniecznością, a jakość, jasność, skala odwzorowania i uszczelnienia 14-54 doskonale się tu sprawdzają. Osobiście wolę do grzybów 14-54 niż ZD 50/2 bo ten pierwszy jest wygodniejszy z racji zooma do fotografowania z perspektywy ściółki leśnej...
    Udanego grzybobrania!
    Facebook

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witaj ktotek

Oczywiście, że temat ciekawy i kto by się nim nie interesował Pewnie nie ma tu osoby, która choć raz w życiu nie była na grzybobraniu.
    Borowik szlachetny - najbardziej pożądany na rynku

Osobiście bardzo lubię zbierać i jeść sowy - tak to tutaj nazywamy - oczywiście chodzi o kanie, jednak nie ma ładniejszego widoku od wybijającego się z mchu gdzieś pod brzózką prawdziwka ... ech jutro jestem u teściów i pędzę do lasu dobrze, że przypomniałeś.

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300