Piękne foty, ależ te obiektywy rysują. 155 najbardziej mi do gustu przypadła, czy to ZD 50?
Piękne foty, ależ te obiektywy rysują. 155 najbardziej mi do gustu przypadła, czy to ZD 50?
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Tak - w dodatku pełny otwór - F 2.0... Fota oczywiście podostrzona po zmniejszeniu.Zamieszczone przez Piotr Grześ
Ze stanów podoba mi sie najbardziej 147 (jakby w Polsce gościu usnął tak jak ten kolo z rowerem to by do domu bez jednoślada wracał) i 150. z łączki 156 i 160. ogólnie fajne rozmycie i niesamowite kolory.
Witaj
Ładne makro, ciekawe kolory, kadry - jak uzyskałeś ostatnią fotkę - w deszczu?
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Spodziewałem się tego pytania. W sumie w deszczuZamieszczone przez john100
- tylko, że troszkę mu pomogłem - zraszaczem z tworzywa - ot. taki mały eksperyment. Trzy pierwsze foty z kolejnej łąkowej serii to również efekt takiej zabawy - pierwsza bez cudowania, druga podczas zraszanaia a trzecie - efekt zraszania. Proszę o komentarze - foty proste, motywy niewyszukane ale może ktoś będzie miał jakieś uwagi...
161.
162.
163.
164.
165.
166.
167.
168.
Witaj
Rewelacyjne 164! - na prawdę świetne!
166 także ładne, zabawa ze zraszaczem na 162 - nie podchodzi mi, 163 jest ok, jednak "suchy oryginał" najbardziej mi się podoba.
Foty proste (hmm - nie wiem czy to trafne określenie) - ale świetne - takie lubię.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
To dziwne ale pająk był dokładnie tego samego zdania w temacie tych trzech pierwszychZamieszczone przez john100
W sumie ja też podzielam Twoje zdanie - te 3 zdjęcia wstawiłem jako odpowiedź na Twoje pytanie i ciekawostkę...
Dzięki za komentarz, niebawem następne wstawię![]()
Powiem tak: Dobrze, ze wrociles do krajuFotki z naszej RP ladniejsze dla mnie (oczywiscie tematycznie zgola rozne).
Ktotek,
Udane podejście do tematyki makro.
Najbardziej mi sie podoba nr 164 - dwa listki o róznych kolorach, jeden w strefie ostrości, drugi poza. Taki temat, to wyzwanie, bowiem stawia duże wymagania kompozycyjne, jest polem do popisu, jeśli chodzi o światło i najtrudniejsza sprawa, to oddanie nastroju, zbudowanie (jeśli to mozliwe) jakiejś metafory, namówienie widza, aby na dłużej zatrzymał wzrok na zdjęciu. W naturze to wygląda zawsze atrakcyjnie, klimatycznie, ładnie. -Ale jak to przekazac widzowi? Tobie się to w dużej mierze udało. Bardzo doceniam prace Twoich szarych komórek przy fotkach - wyobraźnię, fantazję.
Pzdr, TJ
Masz doskonałe oko do robienia zdjęć, które trzeba zrobić szybko.(nie mówię tylko o tych). Ale, oczywiście, jak zawsze bije od nich spokój, jest sielankowo,iddyllicznie...tak swojsko, że aż mi się chce do Polski wracać.
Rób zdjęcia i mi przesyłaj, to sobie nimi pokój wytapetuję i będę miała swoją namiastkę Polski.![]()