Ostatnie wrzuty świetne. Szczególnie zdjęcia 631, 640, 641![]()
Ostatnie wrzuty świetne. Szczególnie zdjęcia 631, 640, 641![]()
Kościół w Sękowej (643) świetnie Ci się zmieścił. Ciasno tam jest. Podchodziłem do tematu z 14 mm i poległem. Nie umiałem jeszcze wtedy składać zdjęć.
645 z tej perspektywy... nigdy o tym nie pomyślałem, a wyszła fantastycznie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A mnie najbardziej się widzi to walnięcie szerokim na 640, mocne HUU ! robi.
No i oczywiście pyszne wykorzystanie światła poza tym.
Dziękuję wszystkim za komentarze!
Prawie nigdy nie prostuję zdjęć - to fakt. Czy to wynika z lenistwa - po części pewnie też, ale głównie dlatego, że nie widzę takiej potrzeby. Poza tym, jak piszemy o "krzywym" horyzoncie to miałbym dylemat czy ma być prosto względem wskazań np. poziomicy, czy prosto w sensie - równolegle do dolnej krawędzi kadru. Często to są dwie różne rzeczy, kadruje wiec sobie tak jak wydaje mi się dobrze, oczywiście ewidentne błędy też mogą się zdarzyć. Nie podchodzę do zdjęć zbyt technicznie, ot. pamiętnik pewnych sytuacji, miejsc, emocji... Poza tym, tu masz całkowitą racje co do lenistwa, bardzo często zdjęcia zamieszczone w tym wątku to jedynie zmniejszone JPGi prosto z aparatu. Takie podejście chyba mi zostało po naświetlaniu diapozytywów - pstryknąć i nie kombinować. Pen też służy takiemu podejściu - dobry WB, znakomity pomiar światła, 100% kadru na ekraniku... Rawy zostają na dysku, jakby mnie kiedyś naszło na grzebanie w nich.
Co do exifów, czasem się pojawiają, chyba są na wszystkich ostatnich zdjęciach.
Dziękuję za odwiedziny, krytyczne słowo i również pozdrawiam.
Jestem pod wrażeniem kościoła w Sękowej i zamierzam podejść do niego kolejny raz. Być może w nieco innym świetle i przede wszystkim z wejściem do wewnątrz. U mnie zmieścił się bez kombinowania na krótszym końcu ZD 9-18.
Karolu, do wnętrza lampa. Bezapelacyjnie, - jest ciemno, bardzo ciemno.
Robiłem tam ślub moich przyjaciół z Hiszpanii i Szkocji - to taka lokalna ciekawostka - wszystkie "międzynarodowe" śluby właśnie tam się odbywają
Druga ciekawostka, to to, że zbudowany jest bez użycia gwoździ. Nie ma ani jednego.
Trzecia ciekawostka - msze odbywają się po łacinie(oczywiście niedzielne, ślubne normalnie)
Tuż obok jest domek, w którym mieszka kościelny, a jego żona ma klucze i oprowadza.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Hmmm, zabiorę raczej statyw, niech naświetla i 20 minut, mamy czas... Lampa to nie jest coś, co lubią stare wnętrza, oczywiście jak się fotografuje ślub itp. to wyboru nie ma.
Nie wiedziałem o tych łacińskich mszach, zrobię użytek z tej informacji, dzięki! Niezły oddech historii tam pewnie na plecach czuć...
Karol, ostatnia wrzuta pezecudna. Zwłaszcza 635 jak dla mnie rewelacja. Okienko i cień krzyża, masz oko chlopaku![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Dzięki za komentarze. Tym razem mała zmiana miejsca, ale klimaty w dalszym ciągu małopolskie. Zdjęcia wykonane na terenie gminy Iwkowa. Ostatnie zdjęcie to panorama Kotliny Iwkowskiej, za nią widać zachodnie krańce Pogórza Rożnowskiego. Fajne i malownicze strony, np. na rower, polecam szczególnie wiosną, jest tam masa sadów jabłkowych i śliwkowych, nieźle się dzieje jak kwitną. Od niedawna kilka okolicznych gmin stara się reklamować własne atrakcje jako "Śliwkowy Szlak", jak ktoś się spotkał z takim określeniem, to właśnie jest tam.
Dzięki, nie uwierzysz ale specjalnie dla Ciebie cyknąłem zdjęcie 649. Cień fotografa na pierwszej focie jak najbardziej zamierzony.
646.
647.
648.
649.
650.
651.
---------- Post dodany o 00:50 ---------- Poprzedni post był o 00:42 ----------
Automat chyba zmniejszył panoramę więc proszę sobie kliknąć tu.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 21.12.11 o 12:39
Te trzy 647 648 651 to naprawdę piękna seria.
Dziękuję Karolu
Ostatnio edytowane przez Karol ; 21.12.11 o 12:49
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|