no Panie Dmuchawce wszystkie bez ostatniego s-klasa. jakie szkiełko bo dużo GO jak na ZD35 ?
no Panie Dmuchawce wszystkie bez ostatniego s-klasa. jakie szkiełko bo dużo GO jak na ZD35 ?
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Seria z motylkami bardzo fajna. Dmuchawce super: wyróżnia się 456 a 458 niewiele mu ustępuje. Najmniej przemawia do mnie ostatnie z serii.
Ostatnia seria bardzo przyjemna, super zdjęcia, szczególnie 456.
456 i 458, podoba mi się![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
456 - Fotka odsłania świat mikro - symetrie, dekoracyjność, logikę konstrukcji - to, czego idąc przez łakę nie potrafimy dostrzec. To może ujawnić, wynieść do rzeczywistości tylko fotografia makro.
Pawi ogon, naszkicowane z pełną ostrością, wyraźną kreską tylko niektóre piórka-pędzelki, co dla mojego oka jest zaletą, bowiem reszta rozcieńcza się w nieostrości, co jest niedopowiedzeniem, ale i kontynuacją, a nawet metaforą.
Jasne nóżki pędzelków korespondują z jasnym rdzeniem rozety, są rozdzielone od niego żółtymi nasionkami, obraz jest w ten sposób podzielony na strefy kolorem i formą, co pasi oko. Nóżki nasionek ledwie ledwie dotykają dna kwiatu, szykują się do lotu.
Wiele rytmu jest w tej fotce, no i wiatru, który porwał już część nasionek (nieważne, że dokonał tego dmuchnięciem autor).
Najdobitniejsze wrażenie, to co przyciąga oko, to dekoracyjność fotki.
Obiektyw pięknie pracuje, przede wszystkim lekuchno, bez wysiłku przenosi kontrast i ma niezły bokeh.
Najwyższe uznanie. Inne fotki w serii też są niezłe. Umiesz patrzeć.
Pzdr, TJ
Seria z motylkami świetna a szczególnie te które siedzą na mniszku. Druga seria z dmuchawcami w roli głownej fantastyczna.
pozdrawiam Wiejo
Dziękuję za komentarze, w szczególny sposób TJ.
Odświeżam wątek. Znów zmiana klimatu. Tym razem kilka zdjęć koncertowych. To tarnowski Totentanz (grupa muzyczna) â Wikipedia, wolna encyklopedia, swoją drogą bardzo sprawny zespół "na żywo", jak ktoś będzie miał okazję ich usłyszeć to polecam. Zdjęcia zrobione wczoraj podczas koncertu w ramach Dni Wojnicza - małego miasteczka, blisko moich stron.
+ZD +ZD
461.
462.
463.
464.
465.
466.
467.
I jeszcze jeden kawałek kapeli z YT dla dodania klimatu:
Ostatnio edytowane przez Karol ; 5.07.09 o 14:39
Witaj.
Świetne te koncertówki,podoba mi się zwłaszcza 463 - szał publicznościoraz 464 - dalszy plan ciekawie nawiązuje do gł.motywu.
Pozdrawiam.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
463 i ostatnie fajny pomysł na sklejkę tylko nie wiem czy ilość kończyn się zgadzajakoś nie mogę się doliczyć.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
463 wymiata !
Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !