Sesja domu rewela światło super, szkoda że jego dobre czasy przeszły
Sesja domu rewela światło super, szkoda że jego dobre czasy przeszły
OLYMPUSOWSKIE różne gadżety
W zdjęciach z domkiem hdr nie dokucza jest umiarkowany i w efekcie przyczynia się do lepszej jakości zdjęcia. Zatrzymałem się na dłużej przy widoku domku na zdjęciu 391, następnie na jego wnętrzu na kadrach 393 i 394. Zdziczały winogron na zdjęciu 396 oplata domostwo w obawie aby się nie zapadło. Z zimowych plenerów podobają się 397 gdzie nurt wody jest ukierunkowany taflami lodu, 399- fantazyjny kształt topniejacego lodu i zdjęcie 400 gdzie śnieżna powierzchnia jest łagodnie pofalowana i poprzecinana liniami cienia, świetny kadr.
pozdrawiam Wiejo
397 i 400 ful wypas.
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
393, 394 bardzo ciekawe w odbiorze,
397 kadrowałabym inaczej, pod hdr najbardziej pasuja mi krajobrazy z chmurami w tle a ich nie brakło jak widzę, widziałabym dom po skosie w lewej części kadru a po prawej widok z pól czy co tam obok było.
bardzo ciekawe fotki zimowe, moje faworytki to 399, 400 i 401.
Pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Ktotek, nie chcesz może zmienić nazwy wątku?![]()
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Interesująca ta ostatnia seria.
Nie słuchaj się Radia.
Hmmm, pomyślę bo obecny stracił aktualność. Jak coś wymyślę zwrócę się do kogo trzeba. Smerfie - co byś powiedział na tytuł - Zdjęcia by ktotekŻART!
Dziś wstawiam kilka zdjęć z ZD 9-18. Takie było założenie - trochę się oswoić z tym obiektywem, wszystkie zdjęcia z niego. Wstępnie podoba mi się - jest dużo przestrzeni, zdjęcia oddychają... Uprzedzając komentarze - wiem, że schrzaniłem zdjęcie z koniem - nieco za późno nacisnąłem spust migawki, szkoda, że kopyto i dyszel nie zmieściły się w kadrze ale i tak mi się podoba więc wstawiam je tu.
402.
403.
404.
405.
406.
407.
408.
Prostowałeś, czy wyplute z aparatu ?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nic nie prostowałem. To są pełne kadry z aparatu. Zapomniałem dodać, że na niektórych zdjęciach na obiektywie był filtr połówkowy Cokin P 121 M
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
I chyba wszystkie te kadry są na najszerszym położeniu obiektywu a więc 9 mm.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 14.03.09 o 22:24 Powód: Automatyczne scalenie postów
Bardzo dziękuję - właśnie się zastanawiam nad tym modelem lub sigmą 10-20. Wbrew temu co wychodzi z milimetrów, ze specyfikacji wynika że sigma jest szersza.
No nic, laptop do sklepu i pomiary na szybko![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||