ostatni bokeh to takumar 55 :> ?
ostatni bokeh to takumar 55 :> ?
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Dwie ostatnie zimowe serie bardzo mi się podobają. A ostatnie zdjęcie i bokeh - rewelacyjne.
Pozdrawiam, Jola
Odświeżam wątek. Znów zmiana klimatu. Tym razem kilka zdjęć zrobionych dziś przy okazji natrafienia na stary, niezamieszkany już przez nikogo dom. Przez chwilę poczułem się jak bohater jakiegoś thrillera, towarzyszyła mi z jednej strony ciekawość z drugiej obawa czy oby nie jestem intruzem. Spędziłem tam jedynie kilkanaście minut ciesząc się, że zabrałem aparat. Już wiem, że jeszcze tam wrócę. Za opinie będę wdzięczny...
383.
384.
385.
386.
387.
388.
389.
390.
Świetne zdjęcia i znakomita podkreślająca klimat obróbka. Swoją drogą coraz mniej takich domów i takich miejsc. Warto to utrwalać.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Wyszedł Ci bardzo zgrabny fotoreportaz, dobrze udokumentowałeś to miejsce tymi kilkoma kadrami.
Jako samodzielne obrazy bronią się pierwsze trzy, następne to detale, przybliżające widzom zaniedbaną ruinę z pierwszej fotki.
PS
Widzę, ze ostatnio na forum sporo fotek ze starymi chałupami, płotkami itp.
Jakis nowy trend?
To nawet dobrze, lubię takie fotki i oglądam z przyjemnością.
Podoba mi się analogowość, ładne kontrasty i ziarenko... bardzo klimatyczne.
384, 389 to wg. mnie najlepsze z tej porcji.
Mnie zawsze interesuja technikalia. Robiles na kliszy, czy cyfrowo stylizowales ?
Po drodze do roboty tez natknalem sie na podobna "chaupe" tylko we wiekszym stadium rozpadu![]()
Rolleicord, Canon
flickr
Zdjęcia zrobione jakieś 2 godz. przed opublikowaniem tu co już daje odpowiedź co do techniki. E-330+ZD 14-54+ZD 50, szybka obróbka. To są pełne kadry bez zmiany proporcji czy czegokolwiek, obróbka na szybko, nie specjalnie to umiem i lubię robić, tym bardziej się cieszę, że efekt akceptowalny... Światła było mało, było płaskie i szare, wiem że to nie wytłumaczenie dla fotografującego ale te zdjęcia robiłem niejako przy okazji... Powrócę tam jak cokolwiek będzie grało światło (cienie)...
przyjemne kadry, podoba się ziarno oraz winietka która pokazuje na co zwrócić uwagę
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8