WItam!
Seria cygańska niesamowita, odpadłem, świetny reportaż. Z ostatnich traktor przypadł mi do gustu - pewnie dlatego, ze lubię wszystko co ma silnikPozostałe widoczki również obejrzałem z wielką przyjemnością.
Pozdrawiam
WItam!
Seria cygańska niesamowita, odpadłem, świetny reportaż. Z ostatnich traktor przypadł mi do gustu - pewnie dlatego, ze lubię wszystko co ma silnikPozostałe widoczki również obejrzałem z wielką przyjemnością.
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."
Od ogółu do szczegółu.
Chociaż mi by bardziej pasowała zamiast 2 coś z całym pojedynczym snopkiem. ten fragment zbyt dominuje moim zdaniem na zdjęciu a zbyt malo tresci wnosi. Trójka właściwie w treści prawie dubluje 2.
Tak ja to odbieram.
Było: Panasonic GX1, Olympus E510
Jest: Panasonic GX7
Dużo oglądam, mało pisze ...
Lecz nie znaczy to że zdjęcia mi sie nie podobają ...
Robisz świetne krajobrazy ... żywe, kolorowe, jest w nich coś co przyciąga ...
Po prostu nie chcialo mi sie pisać tego samego co inni (że fajne itd) ...
Ale nie zapominam o Tobie i odwiedzam regularnie Twój wątek
Pozdrawiam
Piękne klimaty, dobre fotki.
Druga trochę odstaje (doświetlałeś? ) ale pierwsze i trzecie znakomite.
Dzięki za komentarze - bardzo wnikliwe - dlatego lubię wstawiać tu zdjęcia.
qazy - z tym "od ogółu do szczegółu" to tak wyszło - nie było to założeniem, Twoja uwaga słuszna - bardzo pasowało by zamiast drugiej foty zdjęcie o kadrze proponowanym przez Ciebie.
J.Graph - miód na moją matrycę...
rocco - wnikliwe oko - /fajna rymowanka wyszła/ - nie doświetlałem tych zdjęć jednak założyłem filtr szary połówkowy dla złagodzenia kontrastów. Efekt na pierwszej i trzeciej fotce jest taki o jaki mi chodziło - nie widać filtra, na drugiej nie do końca - dolna partia kopki z sianem jest jaśniejsza niż górna - istotnie nie za bardzo naturalnie to wygląda - mój błąd - mogłem nieco inaczej obrócić filtr lub wyżej go podnieść.
Piknie PanockuPołechtałeś mnie tymi zdjęciami, bo zakochany jestem w górach, a dawno nie byłem. Ktotek dawaj więcej. Ten wątek ustawiam póki co jako stronę startową
![]()
347 - normalnie czuję zapach łąki
343 - doskonale
Zresztą podobają mi się wszystkie.
Niestety niedźwiedzia w górach nie spotkałem. Trochę niżej jednak całkiem zacnego modela, raczej modelkę. Wymiana szkła jej nie przeszkodziła, podpłynęła nawet bliżej...Całować nie próbowałem...
A swoją drogą ciekawią mnie miny ludzi, którzy wchodzą w ten wątek pierwszy raz i spodziewają się po tytule wielkiego świata a tu krowy, żaby, kopki z sianem...
348.
349.
350.
Świetne 349 z odbiciem!!
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300