Strona 36 z 139 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1386

Wątek: Moim Olkiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar asfoto_p
    Mieszka w
    okolice Tczewa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Na prawdę każda kolejna seria zapiera dech w piersiach, super. Z tych ostatnich najbardziej podoba mi się 236

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Dziękuję za komentarze...
    Williamsburg to miejsce wykonania kolejnych fot, które tu zamieszczam. Społeczność żydowska w Nowym jorku jest bardzo charakterystyczna - liczna i tworząca wyraźnie się wyodrębniającą zbiorowość - zarówno pod względem miejsca zamieszkania jak i stylu życia. Piszczę szczególnie o Żydach z Williamsburga - ortodoksyjnych, w przeciwieństwie do zamieszkujących np. na Long Island, którzy w większości wyglądem i stylem życia nie różnią się od "typowych Amerykanów". Wracając do Williamsburga - bardzo lubiłem tam bywać - miejsce będące niejako w innym świecie, zapach ciasta w piątek wieczorem to coś czego się nie zapomina i czego niestety nie można oddać na zdjęciach. Jak się tam spotyka kobiety, które nie są Żydówkami to często są to Polki, które tam jeżdżą zarabiać - sprzątać. Jako ciekawostkę napiszę, że Williamsburg oraz inne miejsca zamieszkiwane przez Żydów na mapach różnych typów przestępczości w NY wyróżniają się - przestępstw jest tam najmniej.
    Pierwsze ze zdjęć już było na Forum - wklejam go jeszcze raz - tym razem jako B&W, poza tym pasuje do całości. Ktoś kiedyś komentując to zdjęcie zapytał - Przeglądają rachunki po wyjściu z knajpy?

241.

242.

243.

244.

245.

246.

247.

248.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Pora późna więc nie będę zbyt "wylewny". Oglądałem wątek od końca (nie pierwszy raz z resztą) i przyznaje, że serie reportażowe bardzo mi się podobają. Dotarłem do zdjęcia nr 225 i dalej już nie dałem rady. Trzeba było zawrócić i oddać hołd, wspaniała fotografia. Kompozycja, klimat, wszystko. Gratuluję.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    kolejny ciekawy reportaż gratuluję.
    po pierwsze - wrzucasz za dużo fot naraz, nie dając nam możliwości większego skupienia się na pojedynczych strzałach i osmarowania cię trochę gdy bym miał przyglądać się każdemu i marudzić na jego temat - stworzył bym istny elaborat
    242, 243, 245 - moi faworyci
    248 - za ciasno. kadrowany szerzej był by naprawdę ciekawą fotą, no może jeszcze obniżył bym nieco pkt patrzenia , ale tego nie wiem - nie było mnie tam. l
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Oleryk
    Gość
    Interesujący reportaż i dobrze zrobiony.
    Fotografia nr 245 wygląda jak kolaż starego świata ze współczesnością.
    Z jednej strony ortodoksyjny Żyd w chałacie, z broda i pejsami, z tyłu kobieta w stroju jak z pocztówki z początków XX-go wieku a z drugiej telefon komórkowy i plastikowa torba w dłoniach mężczyzny, nowoczesny, "bliźniaczy" wózeczek dla dzieciaków z malutkimi, "lotniczymi" kółkami i zawieszona na wózku, kolejna, plastikowa "reklamówka".
    O każdej z tych fotografii można by napisać sporo spostrzeżeń, ja ograniczę się do tego, że całość bardzo mi się podoba.
    No i zazdroszczę Ci możliwości zwiedzania i fotografowania takich miejsc i społeczności.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Super fotki i częściowo oddające ów klimat dzielnicy.

ps. może mam krzywienie zawodowe ale tło fotek 241 i 247 dominuje, jest nietypowe i przypominają mi swoją strukturą płyty OSB czy to inny materiał. A może mam błędne skojarzenie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Znów zrobiłeś mi przyjemność. Podoba mi się, choć inaczej komponujesz foty niż ja. Dominują u Ciebie szerokie kadry, ja zaś uwielbiam ciasnotę.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Bardzo przyjemny reportarz. Zarówno technicznie jak i tematyczne (o to drugie coraz tu trudniej)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar asfoto_p
    Mieszka w
    okolice Tczewa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Świetna seria jak z resztą wszystkie.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Chwilę mnie nie było - czas odświeżyć wątek. W tym miejscu WIELKIE DZIĘKI dla Suchara, który w konsekwencji naszej rozmowy w Łodzi, na moją prośbę połączył dwa moje wątki zdjęciowe w jeden...
    Tym razem fotki z mojego podwórka - dosłownie - paplanie się w błocie w resztach tegorocznego śniegu i lodu. Motyw może niezbyt wyrywny ale każda okazja jest dobra, żeby coś pstryknąć. E-330+ZD 50/2

249.

250.

251.

252.

253.

254.

255.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook