Świetny reportaż... Aż nie wiem, co napisać. Kompozycja 225 jest idealna, jak u samych mistrzów. I ten szum, B&W, jak z analoga. Naprawdę, nie wiem, co mogę napisać. Chyba tylko tyle: chcę do NY na streetphoto...
Pozdrawiam i gratuluję!
Świetny reportaż... Aż nie wiem, co napisać. Kompozycja 225 jest idealna, jak u samych mistrzów. I ten szum, B&W, jak z analoga. Naprawdę, nie wiem, co mogę napisać. Chyba tylko tyle: chcę do NY na streetphoto...
Pozdrawiam i gratuluję!
Nooo, pokazałeś klasę.Rewelka jak dla mnie. Brak kolorków Ci służy.
225 - kapitalne zdjęcie !
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Pierwsze dwa sa dobre moim zdaniem a w ostatnim kadr bardzo dobry, w pozostalych balans i kontrast zle wyszedl (choc widac, ze zmagales sie z ostrym swiatlem), ciekaw jestem opini wiekszego gremium.
Pozdrawiam.
225 - re-we-lac-ja. Chylę czoła.
Świetny reportaż, moje gratulacje
Twoje BW nawet bardziej mi się podobają jak kolorowe.
Za wszystkie opinie dziękuję. Nie spodziewałem się takiego przyjęcia moich fot B&W. Wkrótce będę chciał coś zawalczyć na polskich ulicach i tu pokazać w B&W.
Fakt, nie byłem do końca zadowolony z tych fot. W kolorze nie wyglądały korzystnie, światło bardzo ostre, kontrastowe. Po konwersji na B&W też nie są jakie oczekiwałem ale nie potrafiłem tego lepiej zrobić. W dodatku - nie chcę być źle zrozumiany ale to fakt, skóra ludzi czarnoskórych nie daje tekiego pola do popisu przy konwersji na B&W jak skóra białych ludzi gdzie np. mieszając kanały można uzyskiwać bardzo różne efekty...Zamieszczone przez Peniek242
i jak tu nie ma być podziałów rasowych ...Zamieszczone przez ktotek
![]()
![]()
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Dziękuję za odpowiedzi. Wstawiam kolejne zdjęcia. Nie chcę wstawiać kolejnych podobnych do poprzednich fot a więc znów zmiana klimatu. Tym razem portret. Nieśmiało bo do tej pory raczej nie robiłem portretów, nie czułem ich chociaż ludzi i kontakt z nimi lubię. Ograniczę się do dwóch zdjęć. Oba portrety w plenerze, zrobione niejako przy okazji - nie są efektem sesji czy jakichkolwiek przygotowań. Trochę poPSsute. Na opinie czekam z niecierpliwością - czuję, że możecie mnie wiele nauczyć i wiele zasugerować. Zamiast wdawać się w niewiele wnoszące dysputy zapraszam do komentowania
225.
226.