Zdjęcia jak migawki wyrwane z podswiadomości, może dlatego tak się podobają.
Dla mnie kronika nie tyle wydarzeń ile wrażeń pokazanych obrazem.
Wielkie brawo.
Zdjęcia jak migawki wyrwane z podswiadomości, może dlatego tak się podobają.
Dla mnie kronika nie tyle wydarzeń ile wrażeń pokazanych obrazem.
Wielkie brawo.
ciekawie ujety temat i piekne efekty
brawo
204. Bardzo "amerykańska" ta wystawa, kojarzy mi się z właściwym dla amerykanów patriotyzmem: sztandary wszędzie, nawet przy gacich i koszulach
205. Daje po oczach kolorami ale właśnie przez te, mocne kolory z odbiciem wysokiego, starego, ozdobionego gargulcami, nowojorskiego (chyba) budynku, zdjęcie jest tak bardzo "amerykańskie".
206. Temat niby banalny ale dobrze przedstawiony. Ciekawe odbicie lustrzane loga dobrze znanej firmy w kałuży, robi z niego abstrakcyjny symbol i trzeba chwile poglówkować, zeby stwierdzić, co to za logo. GO płytka, rozmyte tło, którym w tym przypadku jest pierwszy plan czyli powierzchnia ulicy robi, kontrast kolorow, jednym slowem: dobrze.
207. Klasyczne "street", lekko ukośny kadr podkreśla wrażenie dynamiki sytuacji, jakby początku jakiejś awanutury pod samym komisariatem NYPD. Świetnie.
208. Faktycznie, Wiejo ujął to doskonale, niby sielanka na slużbie, wrażenie potęgują też wyglądające na pierwszy zrut oka jak splecione, dłonie pary policjantów.
Jednak ich pozy wyrażają czujność i baczną obserwację otoczenia.
209. To spojrzenie "chłopca z plakatu" powoduje, że wędrujący po całym obrazie wzrok oglądającego, ciągle powraca do tych oczu.
Dawno tak się nie rozpisałem ale ta seria bardzo mi się podoba.
Lubisz mocną kolorystykę a w tym przypadku kolor tylko podkreśla siłę kadrów.
Ładna seria, można poczuć klimat ameryki. Ciekawi mnie ta amerykańska flaga za kratami, czyżby jakieś podświadome poczucie winy amerykanów?![]()
Świetny foty. Mam jednak wrażenie, że bardzo dużo tracą - nie uwłaczając OC, rzecz jasna - w takiej oprawie. Wolałbym oglądać je na ładnej stronie, czarne tło, może taka albo taka czcionka, może nawet - do licha - we flaszu, albo zmyślnym JS. No i opis tego, co chciał osiągnąć autor, umieszczany niekoniecznie w kontekście pojedynczego zdjęcia, ale może całej galerii.
Tak to widzę.
Ktotek,
Seria świetna. Pokazuje czwarty wymiar Ameryki.
Podobają mi się komentarze - są na temat i o to chodzi.
Mi się podoba najbardziej druga fotka - nr 205, smakowity kolaż. Geometria fasady, zwiewność i krwistość szaty, wycinek błękitnego nieba, a na nim w mocnym punkcie wydobyta światłem niebiańska twarz... manekina, komercja i wzniosłość, dobre rzemioslo autora rzeźby, profesjonalizm projektanta wystawy - to jest takie amerykańskie. Odpowiednie ujęcie nałozyło na obraz woal magii.
Pzdr, TJ
klasa!!!
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Wszystkie Twoje zdjęcia z Ameryki bardzo dobre , miło się ogląda.![]()
Pozdrawiam
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
Dziękuję wszystkim za komentarze. Czytam je uważnie. Odniosę się tym razem do dwóch z nich.
lgrabun - dzięki za uwagi - Twój komentarz motywuje mnie do pomyślenia nad własną stroną WWW, do tej pory raczej nie miałem takiej potrzeby, zresztą żeby mieć stronę trzeba mieć co pokazać i wiedzieć jak to zrobić. Za galeriami flashowymi również nie przepadam chociaż nie ma tu reguły.
Pi-er17 - Twój komentarz zrobił na mnie duże wrażenie nie tylko dlatego, że pięknym językiem piszesz o moich zdjęciach. Bardzo mnie cieszy też fakt, że trafiłeś w sedno tego co do czego się odnosiłem. Tu dość osobiste wyjaśnienie. Kiedyś jako dziecko miałem taką zabawkę, w której mogłem oglądać przeźrocza - po przyłożeniu do oczu i skierowaniu w jakieś mocne źródło światła. Owe mini - slajdy przedstawiały USA, m.in. NY i Times Square a więc miejsce skąd są moje ostanie zdjęcia w tym wątku. Wrażenie było na tyle mocne, że pamiętam je do dziś - obrazy bardzo kolorowe, atrakcyjne ale i niepokojące zarazem. Na pewno inne niż znane mi z polskiej szarej rzeczywistości lat 80-tych. Już wówczas wiedziałem, że kiedyś będę chciał zobaczyć Amerykę. Te zdjęcia to nawiązanie do takich wrażeń i wspomnień. Stąd taka kolorystyka i motywy...
![]()
205 - rewelka. Lubię Twoje foty, bo prawdziwe, a nie...