7 i 12 super!!
Calosc jako reportarz bardzo dobra. Pokazuje egzotyke miejsca.
7 i 12 super!!
Calosc jako reportarz bardzo dobra. Pokazuje egzotyke miejsca.
...był Olek jest A6000
Ciekawe zdjęcia, dobry reportaż. Najlepiej mi pasuje 6, z policjantkami. Szkoda, że nie skadrowałeś ciaśniej - ja bym wywalił górę i prawą część. To bardziej wyeksponowałoby gościa z plakatu, który z pistolcem w ręku łypie za gliniarkami. I z przodu fajnie cienie wyszły. No, gdyby było ciaśniej, to piał bym z zachwytu.
ps. Skąd te bliki? Foty robione E500? Masz jakiś kiepski filterek?
Wrzucaj więcej fot.
Obejrzałem z ciekawością, masz naprawdę duze pole do popisu. Wiele fotek zacnych i udanych. Jak patrzę na 7, to mi się czasy Pewexu przypominają, za te dwa zielone można było mieć dwie żytnie i jeszce gumę do żucia![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Cieszę się z Waszych komentarzy - po pierwsze, że w części podzielacie moje spojrzenie a po drugie, że mam jakieś sprzężenie zwrotne co do moich fotek - cenię Wasze opinie, jak najbardziej również te krytyczne.
Co do fotki nr 12 - zaskoczyła mnie Wasza ocena - ja myślałem o niej tak - owszem fajna sytuacja złapana, szkoda, że fota zepsuta przepaleniem podstawki pod naszyjnik.
Rafał - co do policjantek popatrzyłeś tak jak ja - urzekło mnie światło i goście z plakatu z pistoletami. Co do kadru masz rację ale z reguły nie kadruję fotek - pozostawiam pełne kadry i proporcje 4/3..., co do blików - jak napisałem efekt był celowy ale nie wiem czy założenie słuszne - chciałem uzyskać jakąś autentyczność, szczerość i prostolinijność tych fotek - pewnie przekombinowałem. Bliki są bo silne słońce było bardzo nisko nad obiektem i faktycznie był filtr UV, dzięki któremu zdecydowanie łatwiej o bliki. Ściągając filtr i kierując minimalnie inaczej obiektyw nie byłoby śladu bo odblaskach. Znam ludzi, którzy dla blików zakładają czasem 2 UVki...Zamieszczone przez Rafał Czarny
Wkrótce wrzucę kolejne fotki...
7, 10, 15 i 18 - te fotki miażdżą klimatem po prostu. Nie musiałbyś pisać ani NYC ani Chinatown.
Brakuje mi tylko Mickeya Rourke`a i masz ujęcia jak w Roku Smoka....Świetny klimacik.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
13, 15, 17,18 podobaja mi sie. Good job!
...był Olek jest A6000
Pierwsza seria mogłabyć zrobiona na Stadionie Dziesięciolecia, dziwnie znajome klimaty, chyba każde większe miasto takie ma
Zupełnie odrębne zdjęcie zrobiłabym z 1. - ten rower, jego cień i bruk - fajna fotka by mogła wyjść (inaczej kadrowana).
Druga seria moim zdaniem lepsza - bardziej dopracowana i egzotyczna.
A trzecia - tak jak napisał Lessie - chyba najlepiej oddaje atmosferę tej dzielnicy![]()
18 jest świetna - ale szkiełko ma lekką kome![]()
Z serii na serie coraz ciekawsze zdjeciaBardzo dobrze wychodzi Ci oddawanie klimatu tej dzielnicy. Ogladajac twoje zdjecia mozna sie poczuc tak, jakby sie tam bylo. Zdjecia od 15-18 (te dwa portrety na pocatku takie zwyczajne, ale patrzac na wszystkie zjdecia jako reportaz, rowniez pasuja) wymiataja! 15 leciutko krzywa, dzieki czemu czuc ten ruch uliczny, mimo, ze samochody ani ludzie nie sa rozmazani. Pan z butelkami tez ma swoj urok
. 18 swietna, bardzo mi sie podoba. Reportaz bardzo ciekawy i dobry, wrzucaj dalej, jesli jeszcze masz
Pzdr