Karol, na 653 to zamaskowany pogranicznik?
wOw, pogratuluję sobie 1001 posta![]()
Karol, na 653 to zamaskowany pogranicznik?
wOw, pogratuluję sobie 1001 posta![]()
Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 22.08.12 o 22:13
The question is: What is a Mahna Mahna?
Zdjęcia zacne, podobają się, szczególnie te mgliste.
..." Linkuję nieco większe zdjęcia idąc z duchem technologii"...
Jak najprościej obejrzeć w tym większym rozmiarze 1024pix? Na forum są przeskalowane do 800pix.
Przez to przeskalowanie i niezbyt dużą wagę zdjęć (KB) trochę jakość ucierpiała.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzięki, już widać...
Dziękuję. Ja generalnie wolę starać się przekazać to co widzę, nie lubię obrabiać, kombinować, kreować, po części to pewnie wynika z tego, że nie za bardzo umiem. Owa krowa to w zasadzie raw wołany na ustawieniach aparatu, bez kombinowania. Lekka winieta z otwartego Lumixa 20/1.7 a temperatura światła - przed wschodem słońca jest po prostu zimna - tu WB był ustawiony na jakieś 6500K a więc chmurka - i tak dość ciepło.
Nie mam nic przeciwko poprawianiu moich zdjęć, czy innemu zinterpretowaniu obróbką, a jak to robi Mirek to jest to wręcz nobilitujące. Jak ktoś chce to udostępnię rawa z krową.
Raczej nie - Bug w tym miejscu owszem jest granicą ale pomiędzy województwem podlaskim a mazowieckim, a tę przekraczać można do woli.
Właśnie widzę, że lipa z tym skalowaniem, następne wstawię 800x600. Oryginały chyba najprościej zobaczyć kopiując prawą myszą adres obrazka i wklejając go bezpośrednio w przeglądarkę.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pajęczynki i rosa czarowne, 657, 658 - pięknoty!
653 - te unijne plomby odbierają krowie całą krowność, gdzie te czasy, gdy natura byłą naturą... Przyznam, że najchętniej wystemplowałbym jej te żółte pseudoozdoby. A spojrzenie zwierzątka bardzo mi się podoba i choć zwykle lubię dopasowywać sobie kolory, ta niebieska zieloność bardzo tu pasuje.
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Nie no z zapisywaniem to zbyt dużo "zachodu", podobnie z kopiowaniem i wklejaniem... Znalazłem jeszcze opcję w Firefox: prawoklik na zdjęciu i z menu wybrać: pokaż obrazek, tylko kto tak będzie robił.
No, no
Piękności te Twoje ujęcia. Pajęczynki znakomite (dwie).Mućka też
Pozdrawiam.
Dziękuję za wszystkie komentarze.
WOW - na 101 stronie wątku. Gratuluje sam sobie
.
To bardziej reporterka niż sesja ustawiana więc w biżuterię modelki nie wnikałem![]()
Hmmm - faktycznie w profilu masz mapkę dojazdu podaną, ale ja niezdara pogubiłem się w liczeniu lasów. A na poważnie - jakoś nie kojarzyłem Lubelszczyzny z Tobą, chociaż chyba mam nawet wizytówkę, muszę luknąć jak daleko byłem. Co się odwlecze... A skoro jesteśmy przy piwie - zaopatrzyłem się bezpośrednio w Browarze Jagiełło pod Chełmem - doskonałe Lipcowe, Magnus, wiele piw smakowych - polecam.
Jedziemy dalej - tym razem, jak to na Podlasie przystało, cała seria poświęcona krowom. Poranna przeprawa przez Bug i powrót z pastwiska wieczorem. Tak - to te pływające krowy - na żywo widok robi niesamowite wrażenie. Jeszcze niedawno krowy z tego gospodarstwa fotografował Artur Tabor...
661.
662.
663.
664.
665.
666.
667.
668.
669.
670.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 23.08.12 o 14:29