Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: LukasAMD -> Przemków

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

LukasAMD -> Przemków

Witam,
    od jakiegoś czasu hobbystycznie "pstrykam", w tym roku sprawiłem sobie E-520, poprzednio używałem SP-550UZ.

Chciałbym prosić o opinie, co warto "w sobie" zmienić i poprawić, na co zwracać większą uwagę:

http://picasaweb.google.com/lukasamd

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar drozdu
    Mieszka w
    wiocha k/Wrocławia
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    poprawić należy to, żeby zdjęcia wstawiać bezpośrednio w tym wątku.
    pozdrawiam

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Przeglądając poszczególne kategorie, mogę jedynie ogólnie stwierdzić, że nie jest źle. Ale muszę też powiedzieć, że nie są to jakieś odkrywcze kadry. Na początek każdy z zachwytem fotografuje wszystko do w około. Mógłbyś więcej uwagi poświęcić kadrowaniu, czasami jest coś niepotrzebnie ucięte. Czasami też musisz zdecydować się na powiększenie głębi ostrości by cały motyw mieścił się w niej.
    Ze zdjęć które zwróciły moją uwagę mógłbym wymienić 9 fotografie z galerii makro-krople. Ideałem w tym zdjęciu byłoby złapanie wszystkich, szczególnie największej kropli, w polu ostrości.
    Zdecydowanej większości tych zdjęć przydałaby się jakaś obróbka. Widać, że są to surowe zdjęcia z aparatu. Obróbka mogłaby wyciągnąć pewne elementy które teraz chowają się w cieniu.

Byłoby dobrze gdyś na początek wybrał kilka, powiedzmy 5, zdjęć ze wszystkich swoich galerii do zaprezentowania w tym wątku. Byłoby łatwiej o nich dyskutować.

To może wydawać się trudne, ale w powodzi obrazków wypluwanych tysiącami z aparatów cyfrowych trudno dziś wyłapać te najbardziej interesujące. Na autorze spoczywa obowiązek selekcji, doboru i przede wszystkim niezanudzenia widza swoją twórczością.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Ajjj...dużo masz tych zdjęć tam, więc sam rozumiesz, że trudno odnieść się do wszystkich. Musisz wybrać najlepsze wg Ciebie i pomału, po 2-3 nam prezentować.
    Tak ogólnie - niektóre zwracaja uwagę. Zauważyłam też sporo, gdzie horyzont leci. Takie zdjęcia należy prostować - zwłaszcza te krajobrazowe.
    Pozdrawiam, Jola

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów