Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: mju 700

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    Te 6mm to jeszcze przelicza sie, tak btw Zdjecie z reki pewnie? No to ja stawiam, ze po prostu poruszone... 1/3s to dlugo... Albo po prostu ostrosc Ci uciekla...
    Oczywiscie, ze sie przelica Inaczej nikt by nie kupowal 7-14, tylko malego komapkta To okolo 42mm, wiec mysle, ze czas 1/10-1/20 (a najlepiej jeszcze krocej), powinno sie dac utrzymac. Tamto zdjecie jest poruszone moim zdaniem, a czas naswietlania sugeruje, ze tak wlasnie bylo.
    Przy 42mm bezpieczny czas to 1/60s.

pozdrawiam
    Tak, ale 1/20 powinno sie dac utrzymac. Z drugiej strony to maly, lekki, wiec i chybotliwy kompakt, a nie ciezka lustrzanka Skoro aparat ustawil 1/3s w pokoju, to znaczy, ze zapewne trudno bedzie dociagnac az do 1/60, bo z dodatkowym oswietleniem moze byc ciezko. 1/20s powinno sie jednak dac osiagnac jak i utrzymac. Najwygodniej jednak statyw lub stabilne podparcie aparatu. Sprobuj margolcia skrocic czas i/lub uzyc statywu, powinno byc dobrze.
    Pzdr
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A jak sie skraca ten czas?: no i dzieki wszystkim bardzo za pomoc! Chociaz teraz wolalabym miec olka Sp510 :P bo ma duuzy zoom a ten mju to taki pierdek

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez margolcia
    A jak sie skraca ten czas?: no i dzieki wszystkim bardzo za pomoc! Chociaz teraz wolalabym miec olka Sp510 :P bo ma duuzy zoom a ten mju to taki pierdek
    Czy masz tam przleczanik trybu pracy i mozesz wlaczyc tryb "S" lub "Tv"? Czy ten aparat ma tylko "auto"? Jesli masz, to go wlacz i zmien czas. Jesli nie mozesz skrocic czasu, to albo statyw/jakies stabilne podparcie, albo postaraj sie lepiej oswietlic koszule to aparat sam ustawi krotszy czas, bo bedzie wiecej swiatla.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów