Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 154

Wątek: Troche Norwegii i nie tylko...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar ConradDS
    Mieszka w
    Rorvik Vikna Norge
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dziekuje, mam juz gimpa, mam ps cs4 i lightrooma(troche mnie ten program oczarowal ) ale dopiero sie ucze ich zastosowan.

Chce pokazac dwa zdjecia, przyciete w cs4 bez wiekszych zabiegow, moja prosba jest taka zebyscie napisali czym je zwalilem jesli chodzi o ustawienia aparatu, mam pewne przypuszczenia ale prosze o lincz, uzasadniony. W obu przypadkach af ustawiony na nieskonczonosc, bardzo sloneczny dzien, niefortunnie pod swiatlo ale nie wiem gdzie sie podziala ostrosc i dlaczego??? Exify do wgladu.
    15.

16.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Fotki Ci wcięło...
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    patrze tak ,i tez nie widze
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Mieszka w
    Rorvik Vikna Norge
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Juz poprawilem,nie bylo widac bo zapomnialem zmienic uprawnien, Juz to naprawilem. W oczekiwaniu na wskazowki pozostaje z powazaniem

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Hej,

Jak dla mnie stanowczo za mała (w sensie za duża ) przysłona.
    W pierwszym zdjęciu 3,6 a drugim 4,8. Więc GO będzie mała, duzo za mała aby wszystko było ostre.
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Nie wiem co znaczy, że AF ustawiona na nieskończoność. Chyba chodziło Ci o głębię ostrości, ale wcale tak drogi kolego nie jest. Twoje zdjęcia są nieostre ponieważ na obu masz za małą wartość przysłony ustawioną. f/4.8, f/3,6
    Nie będziesz miał ostrego widoczku na całym zdjęciu bo głębia ostrości jest mała.
    Jak robisz krajobrazy, to przysłonę ustawiaj od f/7 w zwyż, czyli do f/11 możesz spokojnie szaleć. Gwarantuję, że będzie o wiele lepiej.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ostrości brak... no i to niebo. Wredne na tych szerokościach jest - nieprawdaż?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Rorvik Vikna Norge
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Niebo jest jakie jest grizz raz piekne raz plaskie, jedno jest zawsze pewne - szybko sie zmienia bo tu na wyspach baaaardzo wieje. Aparat ustawiony w trybie preselekcji czasu, sam dobral przeslone, jestem tam dosyc czesto, nieomieszkam sprobowac z innymi ustawieniami. Jesli mozecie mi udzielic kilku wskazowek odnosnie zasad focenia krajobrazow bylbym wdzieczny.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jesteś tam na dłużej... to ćwicz, eksperymentuj i znajdź jakiś sposób na to niebo, chętnie skorzystam jak będę następnym razem, bo ostatnio poległem w zmaganiu ze Skandynawskim niebem :/

Co do rad: Typowe pejzażyki rób na A, albo P. przy ustawieniu przesłony w zakresie 5,6-8 Wtedy Zuiko są najostrzejsze. Powyżej f8 zaczynamy tracić na jakości. I nie ustawiaj ostrości na daleki horyzont, tlko na jakieś przedmioty bliżej pierwszego planu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    A ja dorzuce od siebie kalkulator GO:
    http://www.dofmaster.com/dofjs.html

Moze jakos tez pomoc zrozumiec, co i jak ustawiac, zeby bylo ostro

Thomasso
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.