Znowu ładnie wstawiłeśtak że nic nie widać
![]()
Ładna wrzutawiatraczki mi się bardzo podobają
zwierzaki też
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Czuje ze muszesie przeprosic ze statywem, z e-410 nie bylo problemu, zawsze z reki wychodzily czyste zdjecia, ostre jak tabasco a z tym e-510 jest zupelnie inaczej... Dobre swiatlo, krotki czas, stabilizacja, obiekty nieruchome a na zdjeciach i tak mydlo. Jednak przy portretach z 50mm z lampa ubrana w lightsphere cloud zdjecia sa niesamowite jak dla mnie, z tech pkt widzenia, kolory, ostrosc, brakuje tylko swiatla, moze jakis softbox i blenda za jakis czas i bedzie co pokazac. Modelka czeka
![]()
Jakies uwagi odnosnie zwiiierzat?
Osobiscie ostatnie najlepsze z tej wrzuty, zwierzatka jakies takie... zwykle.
Właśnie taka jest specyfika e-4xx że akurat te aparaty mocno ostrzą zdjęcia, z tego co wiem to jest tak że ustawienie e-4xx na najmniejszą ostrość (-2) daje bardziej ostre zdjęcia niż e-5xx (i nie wiem czy czasem też nie reszta olympusów) na największej ostrości (+2). Jest to tak zrobione (wg. jakiś tam źródeł) po to aby dać większą swobodę przy wyostrzaniu przy obróbce (ile w tym prawdy to nie wiem).
Piękna Norwegia. Zdjęcia bez zastrzeżeń lecz ostrość coś kuleje i wrzucaj mniejsze 800x600 i będzie bardzo ok.
Ostatnio edytowane przez bartek86 ; 24.06.10 o 20:48
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
zimowo...
20.
20stka jak najbardziej na tak,fajne kolorki i swietny klimacik,pozdrawiam...
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
20 piękniepodoba mi się Norwegia strasznie
na razie tylko ze zdjęć
wrzucaj więcej takich pięknych widoczków
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"