Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: M42 - adaptery z allegro

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Właśnie dostałem przejściówkę M42 z Lublina. I mam pytanie, czy to tylko u mnie, czy ogólnie te przejściówki tak wyglądają?

Ta przednia, "płaska" część, od strony M42 jest niezupełnie całkiem czarna, miejscami ma jakby "powycierane" lub przebarwione plamy. Czasem jasne, czasem np. o brązowawym zabarwieniu.

Dodatkowo, przy chwyceniu za tą karbowaną część, której zapewne się używa do przykręcenia przejściówki do body, miałem wrażenie swego rodzaju "lepkości". Co prawda nie został mi żaden brud na palcach ale wrażenie jest.

To u wszystkich tak wygląda?

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    moja jest już trochę powycierana od używania, ale jak była nowa, to nie 'dolegało' jej nic takiego jak Twojej.
    .

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez raven66
    Właśnie dostałem przejściówkę M42 z Lublina. I mam pytanie, czy to tylko u mnie, czy ogólnie te przejściówki tak wyglądają?

Ta przednia, "płaska" część, od strony M42 jest niezupełnie całkiem czarna, miejscami ma jakby "powycierane" lub przebarwione plamy. Czasem jasne, czasem np. o brązowawym zabarwieniu.

Dodatkowo, przy chwyceniu za tą karbowaną część, której zapewne się używa do przykręcenia przejściówki do body, miałem wrażenie swego rodzaju "lepkości". Co prawda nie został mi żaden brud na palcach ale wrażenie jest.

To u wszystkich tak wygląda?
    Też właśnie stałem się posiadaczem tej przejściówki. Przebarwień nie stwierdziłem, poza tym nie jestem aż tak szczegółowy. A co do lepkości, to faktycznie coś takiego czuć, ale jak przeszkadza Ci to to umyj przejściówkę. Mi to nie przeszkadza, to pewnie resztki jakiegoś smarowania gwintu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Rydułtowy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Moja przejściówka z lublina wygląda na równie starą jak obiektyw do którego jest przykręcona, więc stanowią zgrany komplet Opiłków ani smaru nie miałem.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Moja byla calkiem czarna i wygladala ok. Troszke sie tylko lepila, ale teraz juz sie nie lepi.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No a ja swoją właśnie wymęczyłem. Przynieśli mi dzisiaj również Heliosa 44M-4, więc spiąłem ustrojstwo do kupy i zacząłem się bawić. Ponieważ jestem nieco uziemiony z powodu anginy i L4, fotki testowe niestety były wykonywane w fatalnym świetle, w mieszkaniu

Pierwsze wrażenie: DZIAŁA!
    Drugie wrażenie: wow, niczego nie spieprzyłem przy podłączaniu to zawsze jakiś powód do dumy.
    Trzecie wrażenie: hmmm, nawet całkiem przyzwoicie da się ostrzyć manualnie, biorąc pod uwagę moją wadę wzroku

| OlyJedi Awatar IwoR
    Mieszka w
    Lublin/Skierniewice/Radom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    a sa może redukcje z M39 takie od zorki?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Przyszedł i na mnie czas z zakupem przejściówki - mam kilka m42 i E-330...
    Mam dwa pytania - obecnie nie widzę na Allegro osławionych przejściówek z Lublina - będę wdzięczny za link do aukcji lub inne namiary na sprzedającego. Po drugie - Na Allegro pojawiły się przejściówki - rzekomo japońskie - link poniżej - wiecie coś na ich temat, warto kupić takową?
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=195632587
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Rydułtowy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Nie wiem, co to za przejsciowki, ale kosztuja tyle, co te od Pana z Lublina, a od Pana z Lublina sprawdzone, wiec pewnie bezpieczniej od niego brac. To jest ten sklep http://www.foto-akcesoria.com.pl/ i pamietaj, by wziac ten z blokada bolca przyslony. Bez tego w np. Heliosie nie zmienisz pierscieniem przyslony i bedziesz musial sobie sam blokowac ten bolec.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka