Na zamieszczonych zdjęciach ekspozycja jest ok. Na pierwszym można by było zastosować polar aby niebo bardziej uwydatnić. Jeżeli chodzi o kadrowanie to w pierwszym postument na którym stoi postać lepiej oddać w całości bo tak przycięte nie domyka kadru. W kwiatku liść w dolnym lewym rogu także powoduje, że kadr jest kompozycyjnie nie dopracowany. W takich kadrach, kwiatek z listkiem lepiej aby były w całości i wyraźnie odcinały sie od tła może być kolorem albo zastosowaną głębią.
pozdrawiam Wiejo
na kwiatkach to ja sie nie znam ale za kolega,a co do pierwszego dla mnie bardzooooooo brakuje dolu zdjecia ,nie potrzebnie cieles dol,masz moze inna fotke tego postumentu inaczej kadrowana ? i mozesz troszke przyciemnic niebo ,bedzie lepszy klimacik.
pozdrawiam.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Na pierwszym dużo za dużo góry i brak dołu oraz horyzont nie jest w poziomie
Motyw fajny, może spróbuj ten kadr ratować przycinając do kwadratu, mniej więcej tak, jak to na szybko zrobiłem...
2. Kwiatek, jak kwiatek. Miły, ale więcej staranności w kadrowaniu zachowaj.
Pozdrawiam
Piotr
Nogi ucięte, ała. Nie wiem czy model był przenośny, ale jeśli tak, to ustawiłabym go bliżej morza, żeby trawy w kadrze nie było, tylko piasek, model i woda.
Z pierwszym0 ciekawy pomysłszkoda uciętych nóg
no i w kwadracie wygląda lepiej
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Aaaa, i wszystko jasneZ tych dwóch ostatnich kadrów drugi lepszy. Tak sobie myślę, że skoro nie mogłeś przenieść modela, możnaby pomyśleć o zlikwidowaniu trawy np. kosiarką
![]()
drogi lepszy ale ja bym jeszcze nizej kadrowal masz jeszcze jakies ???a i jeszcze jedno ,jestem pod wrazeniem ze woda sie jeszcze nie wylala
-wyprostuj horyzont ...
Ostatnio edytowane przez judasz ; 16.06.10 o 11:57
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk