Strona 573 z 1051 PierwszyPierwszy ... 73473523563571572573574575583623673 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5.721 do 5.730 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

| OlyJedi Awatar jackowlew
    Mieszka w
    EPWA
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Zdjęcia lotnicze

Wszyscy mają racje.
    Ja zapewniam jak zrobie jakościowo bardzo dobrą fotke to nie omieszkam jej wam tu pokazać.
    Co do syfu co tu zamieściłem do tej pory sukcesywnie będe jak kasował co by wątku nie zaśmiecać.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Czyli jak dobrze wnioskuje, nie mozna pokazywac w tym watku amatorskich pstrykow?
    Przepraszam od kiedy ten watek zrobil sie artystyczno-konkursowy?
    i w koncu jak kogos raza fotki, to niech se komentuje tak czy inaczej albo niech nie wchodzi i zbanuje se watek,

sorki ale mnie radosna tworczosc niektorych w tym watku, po prostu cieszy

pozdrawiam serdecznie
    Janek

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Wbrew pozorom trudniej poprawnie sfotografować samolot przelatujący na powiedzmy 200m z prędkością między 400 a 600km/h niż nieruchomy kwiatek. Oczywiście można złapać ciekawy kadr ale co dla jednego jest ciekawe dla drugiego jest porównywalne z doniczką lub nie mniej dynamicznym kawałkiem budynku, więc o czym my tu rozmawiamy?

Porównanie do airliners.net naprawdę przedni pomysł. Proponuję zastosować go w każdym wątku na tym forum. Np. porównanie z chociażby 1x.com, nieliczni mogą równać się poziomem.

Nie od razu Rzym zbudowano...

Wyjadaczom działu humor, którzy ostatnie zdjęcie zaprezentowali parę miesięcy temu życzę dalszego wrostu ego.
    W sumie powinnismy byc wdzieczni, ze nie wstawiacie czarnych klatek- takie to skomplikowane.

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Czyli jak dobrze wnioskuje, nie mozna pokazywac w tym watku amatorskich pstrykow?
    Przepraszam od kiedy ten watek zrobil sie artystyczno-konkursowy?
    i w koncu jak kogos raza fotki, to niech se komentuje tak czy inaczej albo niech nie wchodzi i zbanuje se watek,

sorki ale mnie radosna tworczosc niektorych w tym watku, po prostu cieszy

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Nie przeinaczaj trollu calej dyskusji.
    Watek nie jest twoja wlasnoscia i jak ci nie pasuje dostosowanie sie do podstawowych regul wyrazonych przez jego zalozyciela, to "se" zawsze mozesz zalozyc swoj.
    Podsumowujac:
    Prosze tylko, zebyscie sie bardziej postarali i nie wrzucali wszystkiego, co wam sie przed obiektyw nawinie.
    I tak dlugo, jak w tym watku beda moje fotki, tak dlugo bede tepil niechlujstwo tutaj.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Wbrew pozorom trudniej poprawnie sfotografować samolot przelatujący na powiedzmy 200m z prędkością między 400 a 600km/h niż nieruchomy kwiatek. Oczywiście można złapać ciekawy kadr ale co dla jednego jest ciekawe dla drugiego jest porównywalne z doniczką lub nie mniej dynamicznym kawałkiem budynku, więc o czym my tu rozmawiamy?

Nie od razu Rzym zbudowano...
    .
    1/ Nie sprowadzaj wszystkiego do przelatujacych samolotów, równie często goszczą tu zdjęcia maszyn tak statecznych jak wspomniane budynki.

2/ Zresztą to nie chodzi o jakieś przemyślane kadry, ale o minimum uwagi, ze się ucieło pół skrzydła, choć z drugioj strony masa miejsca itp. nie mówiąc już o totalnym olewaniu jakości zdjęć. I to nie w przypadkach jakiś nagłych, niezwykłych obiektów.

3/ W tym sęk, ze to nie dotyczy początkujacych - wtedy nie było by sprawy - od miesiecy te same błędy są wytykane...

---------- Post dodany o 16:57 ---------- Poprzedni post był o 16:56 ----------

k@czy ujął to najprościej jak możliwe:

Prosze tylko, zebyscie sie bardziej postarali i nie wrzucali wszystkiego, co wam sie przed obiektyw nawinie
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta

Nie przeinaczaj trollu calej dyskusji.
    Watek nie jest twoja wlasnoscia i jak ci nie pasuje dostosowanie sie do podstawowych regul wyrazonych przez jego zalozyciela, to "se" zawsze mozesz zalozyc swoj.
    Podsumowujac:
    Prosze tylko, zebyscie sie bardziej postarali i nie wrzucali wszystkiego, co wam sie przed obiektyw nawinie.
    I tak dlugo, jak w tym watku beda moje fotki, tak dlugo bede tepil niechlujstwo tutaj.
    Zwracam honora z 2006 roka, zajrzalem i groch i kolane itd...

Ale trolla nie daruje ogrze.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta

Ale trolla nie daruje ogrze.

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    E tam Ja to zrozumialem inaczej.Inaczej,dlatego bo k@czy napisal""Nie przeinaczaj trollu calej dyskusji.""
    Czyli Ty jako szanowny obywatel tego foruma proszony jezdes o nieprzeinaczanie trollu(trollowi) calej dyskusji.Niech troll ma jak ma i nierzeinaczajmy mu bo sprowadzi nas do swego(swojego)poziomu i pokona doswiadczeniem.
    Ja to tak rozumiem-nigdy nie wiem kiedy napisac zajacu,zajacowi,sweteru,sweterowi,.....

| OlyJedi Awatar kristof1979
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Ja tam dużo teraz nie wstawiam , staram się te lepsze wedle mnie wstawiać.
    Dlatego zapytam czasem tych lepszych czy to dobre zdjęcie.
    Fajnie było by wiedzieć co w fotce poprawić a nie tylko wstaw do galerji to zobaczysz.
    pozdrawiam
    e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
    Helios,Porst 50 1.7
    http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
    Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kristof1979 Zobacz posta

Fajnie było by wiedzieć co w fotce poprawić a nie tylko wstaw do galerji to zobaczysz.
    pozdrawiam
    Mz ciutke przyciemne,ale nieduzo.A kadr to tak jak bys sokola na uwiezi z rozpostartymi skrzydlami wstawil,ale skrzydla pokazal tylko do polowy.Tłumacząc sie pozniej ze nie chcialo Ci sie zrobic kilka krokow w tyl.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    MOze teraz pod zmasowanym atakiem coś drgnie...

Był wyśmienity wątek ze zdjęciami na wysokim poziomie, a zrobiła się (w większości, bo na szczęście kilka osób dba nie tylko o to co łapie w kadrze, ale jak to robi) zbieranina przypadkowych, byle jakich pstryków.
    z tym wyśmienitym to trochę pojechałeś (obejrzyj dokładnie pierwsze posty). Każdy kto robi zdjęcia wie że fotografia to kadr i obróbka - czy to w ACR czy też w ciemni. Ale to nie zmienia faktu, że są tacy co IMHO trochę tu w tym wątku trollują, zamiast pomóc czy doradzić.

Pozdrawiam,

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    E tam Ja to zrozumialem inaczej.Inaczej,dlatego bo k@czy napisal""Nie przeinaczaj trollu calej dyskusji.""
    Czyli Ty jako szanowny obywatel tego foruma proszony jezdes o nieprzeinaczanie trollu(trollowi) calej dyskusji.Niech troll ma jak ma i nierzeinaczajmy mu bo sprowadzi nas do swego(swojego)poziomu i pokona doswiadczeniem.
    Ja to tak rozumiem-nigdy nie wiem kiedy napisac zajacu,zajacowi,sweteru,sweterowi,.....
    No oczywiscie, ze tak Jakbym smial nazwac kogos "trollem"... Mirek ma calkowita, a nawet 110% racje

Cytat Zamieszczone przez kristof1979 Zobacz posta

Ja tam dużo teraz nie wstawiam , staram się te lepsze wedle mnie wstawiać.
    Dlatego zapytam czasem tych lepszych czy to dobre zdjęcie.
    pozdrawiam
    Co innego pytanie "czy zdjecie jest dobre", a co innego pytanie, co mozna w nim poprawic, albo zrobic inaczej.
    Pomocy raczej nikt nie odmawia, zwlaszcza, jesli ktos o nia prosi
    Oprocz lekkiego rozjasnienia zrobilbym dwa kroki w lewo- dzieki temu helikopter zaslonilby ten dom w tle i kadr zyskalby na "czystosci".
    Wydaje mi sie tez, ze balans bieli leci bardzo w zielen, co zrozumiale przy tej trawie i kolorze smiglowca- dzieki temu niebo wyszlo niekorzystnie.
    Cytat Zamieszczone przez Mouson Zobacz posta
    z tym wyśmienitym to trochę pojechałeś (obejrzyj dokładnie pierwsze posty). Każdy kto robi zdjęcia wie że fotografia to kadr i obróbka - czy to w ACR czy też w ciemni. Ale to nie zmienia faktu, że są tacy co IMHO trochę tu w tym wątku trollują, zamiast pomóc czy doradzić.

Pozdrawiam,
    Chodzi ci o to, ze "wysmienity" dopiero sie zrobil jak sie pojawiles, czy jak?
    No i kolejny raz sie pogubilem z tym trollem- mowisz o mnie, czy znowu o sobie?
    Emocje opadaja, z ty znowu swoje...
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 5.09.11 o 20:10