Strona 89 z 1051 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189589 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_kola Zobacz posta
    Ja też często tu zaglądam a nic nie dodaję. To w zasadzie mój pierwszy strzał do samolotu (żeby tylko echelon nie potraktował moich słów zbyt dosłownie )
    Jako że najbliżej to otwartego i przyjmującego lotniska mam jakieś 200km to wnioskuję, że to wszystko są wysokości przelotowe. Do tego ISO800, z ręki i za pomocą 70-300, w godzinach wieczornych.
    Reasumując - wybaczcie fatalną jakość
    Eee tam, nie trzeba iso 800, w niebo można o zachodzie słońca "strzelać" z ISO 200 - vide moja fotka pt. "wieczorna smuga" - 300mm ISO200 1/1250. Mi się widzi że ZD po prostu z ostrością nie trafił, sabotażysta jeden .
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Eee tam, nie trzeba iso 800, w niebo można o zachodzie słońca "strzelać" z ISO 200 - vide moja fotka pt. "wieczorna smuga" - 300mm ISO200 1/1250. Mi się widzi że ZD po prostu z ostrością nie trafił, sabotażysta jeden .

dużo świetnych fotek, radzę Ci (skromnie) dopisuj regi (jeżeli masz akurat radar pod ręką), tak jak piszesz - dużo jest frajdy z rozpoznawania bez radaru, ale przy dużym ,,dorobku" regi są bardzo istotne z racji czysto kolekcjonerskiej.
    na początku się tylko cyka, cyka, cyka, a jak jest już tego dużo to warto się delektować ,,numerkami" które są niepowtarzalne...

mieszkasz chyba gdzieś po tej samej ścieżce co ja bo widzę dużo podobnych ptaszków (np ta lufa 340 dziś też była u mnie ok 19 z hakiem, po kolorze smug widzę że o podobnym czasie (może ciut wcześniej) jest u Ciebie).

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Mieszkam niedaleko Tarnowa. Ta 340-tka Lufthansy była u mnie około 19:15, leciała na wschód. A REG-i zapisuję jak tylko mogę - tak sobie "uzbierałem" trzy Thai 747 .

A co do tego "z brudnym podwoziem" co kiedyś pytałem o identyfikację, a tu cisza...

Pogrzebałem troszkę w sieci i mam - toż to był transportowy Rusłan AN 124 Antonov Airlines! Właśnie dla takich "wisienek", jak tu wcześniej wspomniano, warto MZ polować.

http://www.enemyforces.net/aircraft/an124.htm
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4239298_small.jpg
Wyświetleń:	69
Rozmiar:	249,1 KB
ID:	32464  
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 26.04.10 o 21:23
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    13. oraz 14. swietne...
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    Mieszkam niedaleko Tarnowa. Ta 340-tka Lufthansy była u mnie około 19:15, leciała na wschód. A REG-i zapisuję jak tylko mogę - tak sobie "uzbierałem" trzy Thai 747 .

A co do tego "z brudnym podwoziem" co kiedyś pytałem o identyfikację, a tu cisza...

Pogrzebałem troszkę w sieci i mam - toż to był transportowy Rusłan AN 124 Antonov Airlines! Właśnie dla takich "wisienek", jak tu wcześniej wspomniano, warto MZ polować.

http://www.enemyforces.net/aircraft/an124.htm

...no tak, AN(tonow) na ogonie widać wyraznie, tak myślałem że mieszkasz ode mnie nie co na zachód (ok. 50-60 km), tego KLM CARGO (twoje pierwsze zdjęcie 747 z ostatniej wstawki) też ubiłem, był jeszcze Emirates Sky Cargo
    Ostatnio edytowane przez Slawec ; 26.04.10 o 22:01

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    "Mijanka" jest świetna.
    A to i ja jeszcze wrzucę "moje" maszyny.
    Pozdrawiam.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P4120168.jpg
Wyświetleń:	57
Rozmiar:	220,7 KB
ID:	32470  

| OlyJedi Awatar Tomashhh
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    moominek, swietne przelotowki, a "mijanka" przeswietna
    Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi

| OlyJedi Awatar m_kola
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Sabotażysta to był ale już chyba przy komputerze i obrabiał tą fotkę
    Ostrość zmasakrowałem chyba trochę odszumianiem.
    Tak czy owak jak słonko wyjdzie spróbuję ponownie
    Tak jeszcze zapytam czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia wstecz położenia samolotu? Np gdybym po fakcie chciał spróbować odnaleźć co to była za maszyna?
    Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
    Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    No to się już naczytałem... Veni, Vidi, Caduto...Znalazłem na lotnisku w Katowicach taką fajną miejscówkę na podejściu do lądowania i dwa fajne miejsca na końcu pasa.
    Brakuje mi jedynie zdolności, cierpliwości, czasu, 70-300...
    Czy ma ktoś (z okolic Bytom, Tarn. Góry i ościenne) ochotę wybrać się kiedyś do Pyrzowic?
    Zdjęcia poniżej to moje pierwsze. Latałem mnóstwo razy samolotami ale pierwszy raz czekałem na końcówce pasa. Zaskoczyło mnie to, jak bardzo mało czasu jest na zrobienie jakichkolwiek fot startującemu samolotowi.

Nazwa:	P9133875.jpg
Wyświetleń:	78
Rozmiar:	109,1 KB
ID:	32476   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9133866.jpg
Wyświetleń:	75
Rozmiar:	144,5 KB
ID:	32477   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9133874.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	195,7 KB
ID:	32478  

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    No to się już naczytałem... Veni, Vidi, Caduto...Znalazłem na lotnisku w Katowicach taką fajną miejscówkę na podejściu do lądowania i dwa fajne miejsca na końcu pasa.
    Brakuje mi jedynie zdolności, cierpliwości, czasu, 70-300...
    Czy ma ktoś (z okolic Bytom, Tarn. Góry i ościenne) ochotę wybrać się kiedyś do Pyrzowic?
    Zdjęcia poniżej to moje pierwsze. Latałem mnóstwo razy samolotami ale pierwszy raz czekałem na końcówce pasa. Zaskoczyło mnie to, jak bardzo mało czasu jest na zrobienie jakichkolwiek fot startującemu samolotowi.
    Chopie złoty, mieszkam na Stroszku i mam WIELKA ochotę już od dawna, brakowało właśnie impulsu. 50-200 i 50-500 czekają na przetestowanie
    The question is: What is a Mahna Mahna?