@ronin75 byłem dziś na 25 i jeżeli kierunek wiatru się utrzyma to zdecydowanie wybierz Ogrodnicza/Reymonta. Z 25 by cokolwiek pofocić jest zbyt daleko.
@ronin75 byłem dziś na 25 i jeżeli kierunek wiatru się utrzyma to zdecydowanie wybierz Ogrodnicza/Reymonta. Z 25 by cokolwiek pofocić jest zbyt daleko.
e-420 + ED 14-42 mm f/3.5-5.6 + ED 40-150mm 1:4.0-5.6
@ Operator doczekałem sięsuper.
Jacek
www.jackowlew.pl
Patrzyłem na poradnik Hesji i pewnie spróbuję dwóch opcji - przed południem i w południe Skaryszewska (pętla i temu podobne), a po południu Ogrodnicza/Reymonta.
25 odpadła u mnie ze względu na kierunek focenia - mój aparat plus ZD 70-300 stanowią zestaw nie lubiący fotografowania pod słońce (długo myślą gdzie by ustawić ostrość.. po czym jej nie ustawiają...)
Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 21.08.15 o 20:53
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Ja mam tylko ZD 40-150 i tez nie lubi jak foci się pod słońce. Ogólnie to jest straszna wada, że AF działa w nich tak kiepsko i dość wolno. W ogóle słyszałem, że jutro ma się pojawić Solo Turk, ile w tym prawdy nie wiem. Podobno ma przylecieć, dać pokaz potem do tankowanie i wraca do domu.
e-420 + ED 14-42 mm f/3.5-5.6 + ED 40-150mm 1:4.0-5.6
Operator dzięki za relację.
![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
pho-ładna statyka. Jak Ci się udało zrobić tak czyste zdjęcia bez ludków. Musiałeś się chyba nieźle natrudzić
jackowlew-pięknie strzelił flarami. Super złapane!
ronin-jak nie marchewa, jak marchewaBardzo dobry strzał.
Widzę, że byliście od właściwej strony. Ja byłem w sobotę na płycie któryś tam raz z kolei i chyba ostatni. Dziki tłum zaczyna mnie przerażać. Zamiast napawać się lotnictwem trzeba cały czas się gdzieś przepychać, albo ktoś cię przepycha. Po właściwej stronie jest o niebo lepiej
A skoro mowa o Belgu w F16, to moim zdaniem najlepsze solo tej edycji. Praktycznie cały pokaz na dopalaczu. Też go próbowałem złapać w obiektyw.
![]()
Ostatnio edytowane przez fazi75 ; 24.08.15 o 21:37
Dziękuję.
Na płycie to tylko po to, żeby focić statykę, albo szukać ciekawostek w stoiskach - literatura, modele, militaria. No i im wcześniej tym lepiej- szczególnie właśnie jeśli chodzi o statykę - nienajgorsze, a nawet niekiedy ładne światło i brak ludziów przy barierkach. Ewentualnie pod koniec pokazów - wszyscy gapią w niebo, a nie patrzą na to co na ziemi
i światło od zachodzącego pomału słońca.
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()