Chciałbym nadmienić, iż mowa była o całym wirniku, a więc prócz łopat trzeba wspomnieć przede wszystkim o piaście, która wykonana jest z metalu (jego stopów). W przypadku AW109 nie jest zbyt duża, ale swoje z pewnością waży.![]()
Chciałbym nadmienić, iż mowa była o całym wirniku, a więc prócz łopat trzeba wspomnieć przede wszystkim o piaście, która wykonana jest z metalu (jego stopów). W przypadku AW109 nie jest zbyt duża, ale swoje z pewnością waży.![]()
A skąd mam wiedzieć, czy na strychu nie składasz sobie jakiegoś małego śmigłowca ???![]()
![]()
![]()
PS.
To tylko żart.![]()
A śmigłowce świetne, nawet bez wentylatora.![]()
Ostatnio edytowane przez henry1 ; 1.12.14 o 20:39
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Patrzę na te Agusty Westland - AW 109, AW 189 oraz AW 149 i tak sobie myślę, że przecież mogliśmy mieć podobną maszynę własnej produkcji, a przede wszystkim własnego projektu - Sokoła Long.
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
Dobrze to określiłeś - podobną i nic ponadto, technologia z zupełnie innej bajki. Trzeba jednak przypomnieć, iż AW149 bierze udział w naszym śmigłowcowym przetargu i bynajmniej nie jest na straconej pozycji. Jakby nie patrzeć, Świdnik wytwarza istotne komponenty dla Agusty min. kadłuby, zatrudniając znacznie więcej pracowników niż Mielec.
Farnborough '14 - AW101.
![]()
Śliczny.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.