Strona 8 z 1051 PierwszyPierwszy ... 67891018581085081008 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    148
    Moja galeria
    Chłopaki, jak będziecie jechać do Balic to dajcie znać, i ja się przyłączę. Raz już samolociki fociłem, ale zrok się zrobił i nic ciekawego nie wyszło.... :/

A tak na marginesie znajomy znajomego pracuje na Balicach, jest żołnierzem zawodowym.... może dałoby się jakos wykombinować przepustkę na lotnisko wojskowe... Trzeba popytac
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    jak wyjdzie mi ten wyjazd w czwartek to dam Ci znac i pospotujemy wspólnie.
    A tu moj ostatni ATR 72-200 Eurolotu, fajna pogoda była i nawet pod Słońce wychodzą ciekawe efekty:

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    148
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    jak wyjdzie mi ten wyjazd w czwartek to dam Ci znac i pospotujemy wspólnie.
    Tylko najlepiej rano, bo o 13.30 mam wykład.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    dzisiejszy dzień to katowanie w deszczu Boeingów...
    fajne efekty ale...brak ogniskowej....a mogło tak pięknie byc...

druga fotka to wycięta 1/3 kadru

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No coz, Sigma 135-400 czeka na odpowiedni bagnet i wejscie na rynek... Rzeczywiscie szkoda tego braku ogniskowej, bo wlasnie drugie zdjecie jest bardzo fajne, ale przez ta wycinanke trudno byloby zrobic z tego odbitke 30x40... Szkoda. Mam nadzieje, ze w koncu bedziesz mial szklo, ktorego potrzebujesz, bo Twoje fotki samolotow zasluguja na duzo wiecej niz 40-150. Tak czy siak, z przyjemnoscia ogladam Twoje samoloty
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zdjęcia super, ale kiedy ty znajdujesz tyle czasu Ja jak nawet chcę to nie mogę się wybrać, a Okęcie blisko...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Zdjęcia super, ale kiedy ty znajdujesz tyle czasu Ja jak nawet chcę to nie mogę się wybrać, a Okęcie blisko...
    dzięki chłopaki,

kiedy mam czas? cóż..w weekendy między 13-16 mój synek z mamusią idą spac, ja też mam ochotę ale biorę plecak, wsiadam na rower lub do auta i jadę, mam do lotniska jakieś 6-7km. Do tego miejsca co dzisiaj jeszcze jakieś 15 min na piechotę przez fajny teren...
    Czasami po pracy jadę na chwilę..czasem planujemy wypady jak ten do Berlina...
    Generalnie średnio raz w tygodniu jestem pod płotem. Teraz dni są coraz dłuższe to szans więcej na wyjście...
    Często na spacer zabieram małego, on ma atrakcje a ja przy okazji coś zrobię dla siebie...
    Nawet moja żona parę razy była z nami...cho generalnie jej to kompletnie nie kręci.
    Ah, no i w weekendy z samego rana jadę, ja nie śpię dłużej niż do 5:30-6:00, w lecie to już w ogóle...a inni dopiero na drugi bok się kładą...jak moja reszta rodziny. Do 9tej mam spokój jak nic. Wracając do piekarni po ciepłe bułeczki albo chałeczkę wpadnę, śniadanko zrobię i mam "urobiony" grunt na popołudniowy spotting

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Lessie, szacun dla Twojej działalności samolotowej. Choć wciąż zachodzę w głowę na czym polega fenomen spottingu . Muszę się chyba sam wybrać, może wtedy zrozumię...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Lessie, szacun dla Twojej działalności samolotowej. Choć wciąż zachodzę w głowę na czym polega fenomen spottingu . Muszę się chyba sam wybrać, może wtedy zrozumię...
    generalnie to zamiłowanie do lotnictwa (przynajmniej ja takie mam), a nie tylko zdjęcia! Zdjęcia bardzo okazyjnie (brak czasu)!!
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Rafał, dzięki.
    Widzisz...u mnie to była wizyta na lotnisku z aparatem, tak trochę z przypadku i na doczepkę. Zrobiłem kilka fotek szykującego się do startu Boeinga 738 ( taki jak te Ryany z fotek ) i potem wywaliłem na ekran. Patrzę...i widzę nagle to czego nie widziałem patrzac na nie bez aparatu: drgające, gorące powietrze za dyszami wylotowymi, błyszczący odblaskami słońca kadłub, fajny napis "Pride of Scotland" itd... no i zakochalem się... Potem doszły do tego wrażenia z focenia maszyn bojowych, trochę rozmów z pilotami i obsługą naziemną, no i oczywiście "melodia" silnika wchodzącego na obroty albo szum reversów ( odwrócenie kierunku ciągu przy hamowaniu )... i tak się poskładało do kupy wszystko.
    Do tego różne warunki pogody, błękit nieba, czerwień zachodzącego Słońca, biel kadłuba...
    Ale poetycko zajechałem...chleb Tadeuszowi odbieram...