Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ladnie pokazany, widac jak pnie sie w gore...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
I takiego nie ustrzele tylko pozazdrościć.
Jacek
www.jackowlew.pl
Z tym samolotem mam kłopot. Mam jeszcze inne ujęcie z którego da się odczytać jego rejestrację: TF-AAA.
Znalazłem w necie, że jest to Boeing 747-236F/SCD oraz Boeing 747-236B(SF). Na to jeszcze bym oko przymknął, zawsze to 747 ale nalazłem właściciela nie pasującego do logo wymalowanym na ogonie
Logo mówi, że samolot należy do malezyjskiego MAS a w/g znalezionej przeze mnie informacji, w 2005 zmienił się właściciel a w 2008 należał już do Air Atlanta Icelandic (zdjęcie robiłem w 2009). Wraz ze zmianą właściciela, zmieniała się rejestracja. Obecna rejestracja wskazuje na Air Atlanta Icelandic, logo mówi co innego. Co o tym myśleć?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jacek
www.jackowlew.pl
Kilka fotek MIG-29 z EPMM. Start miga z numerem bocznym 64 zrobiony na 40mm, było głośno
Przepraszam za jakość ale to z czasów kiedy próbowałem okiełznać swoją "520-tkę"
zdjęcia 1 i 2 - samoloty 41elt z Malborka, pozostałe 1elt z Mińska Maz.
Ostatnio edytowane przez mamut ; 14.03.10 o 23:09
No i pokazałeś trzecie fajne ale krzywe.Fotki spoko.
Jacek
www.jackowlew.pl
To z czasów kiedy FOD było moją religią ( były KOL-uch )
Jacek
www.jackowlew.pl
3-letnią przygodę z mundurem zakończyłem w zeszłym roku, w kwietniu.
Jak robiłeś zdjęcia na 90-leciu Sił Powietrznych ja siedziałem na wystawce w Unimogu i odpoczywałem po 2-tygodniowych szaleńczych przygotowaniach![]()