Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
dzięki
tak pas jest rozgrzany ostatnio, że z płyty nic nie wychodzi ciekawego oprócz konwekcyjnych esów![]()
Dziś ode mnie odrzutek z lotnictwo.net.pl - zgadnijcie jaki był powód odrzucenia
![]()
Nie antena - chodziło o częściowe przesłonienie maszyny. Z "wąsko" przykadrowanymi maszynami z obciętymi skrzydłami, statecznikami, łopatami nie ma problemu. Jak widać, trochę krzaków na płozach dyskwalifikuje zdjęcie...
Dziękuję Apache. Widać takie dziwne kryteria sobie załozyli.
Wieczorową pora wrzucam jednego malucha gotowego do lotu.![]()
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Witam
Zdjęcie Airbusa A 380 Emirates ( niestety niewiele innych linii się kręci u mnie)
Wiosna i lato nie są dobrymi porami roku do fotografowania samolotów na wysokościach przelotowych. Atmosfera jest zwykle niespokojna i obrazy są bardzo rozmyte. Dzisiaj pomiędzy kolejnymi szkwałami powietrze było bardzo czyste i nad wyraz spokojne, światło odbite od cumulusów ładnie oświetliło brzuch samolotu. Zdjęcie wykadrowane do 2400x1800 pikseli i zmniejszone. Jak zwykle moja luneta ze starym TC x2, który po zastosowaniu tylnej przysłony zyskał na kontraście; jeśli nie patrzeć na dość dziwną transmisję to jest całkiem znośny. Musi wystarczyć nim uda się kupić coś lepszego. Sumaryczna ogniskowa 1200 mm, statyw, 1/800 s.
E-520, ZD 14-42, 70-300
St.Petersburg-Tivat, A320 Rossiya, Alt 11300 :
pozdrawiam ,,lotników"!