Strona 40 z 1051 PierwszyPierwszy ... 30383940414250901405401040 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dla Airbusa ok 250 - 300 sprzedanych A380 i projekt się zwróci. Na razie jest 165 (np. 40 - Emiraty Arabskie). Z Europejskich 15 Lufthansa i 10 Air France. Do tego jeden prywatny dla Abramowicza i reszta tutaj
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez YxasoR
    Dla Airbusa ok 250 - 300 sprzedanych A380 i projekt się zwróci. Na razie jest 165 (np. 40 - Emiraty Arabskie). Z Europejskich 15 Lufthansa i 10 Air France. Do tego jeden prywatny dla Abramowicza i reszta tutaj
    mnie raczej chodziło o linie lotnicze, ile kosztuje taki A380? 200? 300 milionów dolarów? czy w 30 lat ten samolot zdąży na siebie zarobić?

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jesli dobrze pamietam kalkulacje to koszt przelotu wychodzi chyba PLN10/os/100km przy zalozeniu max ilosci pasazerow czyli jakies 800 szt. Zatem przy pelnym oblozeniu musialby 2 lata latac codziennie zeby sie zwrocil. Jesli sie pomylilem to poprawcie.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez panterra
    mnie raczej chodziło o linie lotnicze, ile kosztuje taki A380? 200? 300 milionów dolarów? czy w 30 lat ten samolot zdąży na siebie zarobić?

Ha jasne ;p
    Jak teraz 380 funkcjonuja... całe w pierwszej klasie ;p a nie jak konstruktorzy mysleli, ze będzie przewoził 800 pasażerów w ekonomicznej ;p

Najwięcej straciły i będą tracić lotniska, które wydały kupę kasy na przystosowanie się do przyjmowania Airbusa -one pobierają opłatę per capita - niezaleznie od klasy.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    555 w trzech klasach. Linie z ok. 500 miejscami zamawiają. Nie pisałem jak się linią zwróci bo tego chyba nikt nie wie oprócz samych linii. Jak widać Emirates zamawiają 40 sztuk więc musi się im to w jakiś sposób zwrócić...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Jak widać Emirates zamawiają 40 sztuk więc musi się im to w jakiś sposób zwrócić...
    Tak, u nich będzie latał na trasach lokalnych
    A tak swoją drogą, to kiedyś przygotowywałem prezentację wizualizacji 380ki wraz z HP dla jakiś oficjeli Airbusa - było tam sporo naprawdę odlotowych zagospodarowań wnętrza ... Co by nie mówić to jest taki kolos, że można pokusić się o "odrobinę" fantazji
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar PioRo
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Ktoś chciał fotkę A380? Co prawda nie z Olka, a jeszcze z Fuji S7000, ale mam...
    Salon lotniczy w Paryżu, 18.06.2005 r.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Witam!

Model: ATR 42
    Miejsce: Gdańsk Rębiechowo
    Data: 30.09.2007
    Inf. tech: f9, 1/400s, z ręki, jest to tylko wycinek fotki
    Opis: Przejeżdżająć obok zatrzymałem się "polookać" jakie są możliwości i miejsca na naszym lotnisku. Płot niestety wysoki, oczka w siatce małe, w ostatniej chwili znalazłem jakaś starą popękaną plastikową beczkę i się na nią wdrapałem i nawet udało mi się wystawać ponad siatkę... Ale wiadomo, w pośpiechu to lipa... No i ciągle mam problemy z AF... Fotki takie nieostre, w C760 tego nie było... No i zoom'a brakuje, na oryginalnej focie ledwo widać ten samolocik...

Natępnym razem się lepiej postaram, znalazłem też miejsce lepsze, ale nic nie chciało lecieć już, jak na złość...

Pozdrawiam
    Sebaa
    "Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
    "Życie jest pasmem straconych okazji"
    "Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    pełny ekran proszę

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Srodkowy Fischer super!!! fajny trupi, szkieletorowy portret, pierwszy raz widze taki kadr w takich okolicznosciach (za duzo moze nie widzialem).