Dla Airbusa ok 250 - 300 sprzedanych A380 i projekt się zwróci. Na razie jest 165 (np. 40 - Emiraty Arabskie). Z Europejskich 15 Lufthansa i 10 Air France. Do tego jeden prywatny dla Abramowicza i reszta tutaj
Dla Airbusa ok 250 - 300 sprzedanych A380 i projekt się zwróci. Na razie jest 165 (np. 40 - Emiraty Arabskie). Z Europejskich 15 Lufthansa i 10 Air France. Do tego jeden prywatny dla Abramowicza i reszta tutaj
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
mnie raczej chodziło o linie lotnicze, ile kosztuje taki A380? 200? 300 milionów dolarów? czy w 30 lat ten samolot zdąży na siebie zarobić?Zamieszczone przez YxasoR
Jesli dobrze pamietam kalkulacje to koszt przelotu wychodzi chyba PLN10/os/100km przy zalozeniu max ilosci pasazerow czyli jakies 800 szt. Zatem przy pelnym oblozeniu musialby 2 lata latac codziennie zeby sie zwrocil. Jesli sie pomylilem to poprawcie.
Zamieszczone przez panterra
Ha jasne ;p
Jak teraz 380 funkcjonuja... całe w pierwszej klasie ;p a nie jak konstruktorzy mysleli, ze będzie przewoził 800 pasażerów w ekonomicznej ;p
Najwięcej straciły i będą tracić lotniska, które wydały kupę kasy na przystosowanie się do przyjmowania Airbusa -one pobierają opłatę per capita - niezaleznie od klasy.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
555 w trzech klasach. Linie z ok. 500 miejscami zamawiają. Nie pisałem jak się linią zwróci bo tego chyba nikt nie wie oprócz samych linii. Jak widać Emirates zamawiają 40 sztuk więc musi się im to w jakiś sposób zwrócić...
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Tak, u nich będzie latał na trasach lokalnychZamieszczone przez YxasoR
A tak swoją drogą, to kiedyś przygotowywałem prezentację wizualizacji 380ki wraz z HP dla jakiś oficjeli Airbusa - było tam sporo naprawdę odlotowych zagospodarowań wnętrza ... Co by nie mówić to jest taki kolos, że można pokusić się o "odrobinę" fantazji![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Ktoś chciał fotkę A380? Co prawda nie z Olka, a jeszcze z Fuji S7000, ale mam...
Salon lotniczy w Paryżu, 18.06.2005 r.
Pozdrawiam
Witam!
Model: ATR 42
Miejsce: Gdańsk Rębiechowo
Data: 30.09.2007
Inf. tech: f9, 1/400s, z ręki, jest to tylko wycinek fotki
Opis: Przejeżdżająć obok zatrzymałem się "polookać" jakie są możliwości i miejsca na naszym lotnisku. Płot niestety wysoki, oczka w siatce małe, w ostatniej chwili znalazłem jakaś starą popękaną plastikową beczkę i się na nią wdrapałem i nawet udało mi się wystawać ponad siatkę... Ale wiadomo, w pośpiechu to lipa... No i ciągle mam problemy z AF... Fotki takie nieostre, w C760 tego nie było... No i zoom'a brakuje, na oryginalnej focie ledwo widać ten samolocik...
Natępnym razem się lepiej postaram, znalazłem też miejsce lepsze, ale nic nie chciało lecieć już, jak na złość...![]()
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."
Srodkowy Fischer super!!! fajny trupi, szkieletorowy portret, pierwszy raz widze taki kadr w takich okolicznosciach (za duzo moze nie widzialem).