@ lessie sprawdz PM. BTW: czy oplaca sie zalatwic sobie akredytacje...?
@ lessie sprawdz PM. BTW: czy oplaca sie zalatwic sobie akredytacje...?
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Piękna fotka. Gratulacje.Zamieszczone przez Lukaszs
czy się opłaca? jasne - nic nie kosztuje a nie ciśniesz się w tłumie tylko masz strefy dla prasy i możesz podejść do maszyn. wypełnij wniosek z ich strony i może przejdzie? Wymyśl jakieś wiarygodne dane - najczęściej tego nie sprawdzają Wpisz w zawodzie redaktor albo fotograf i czekaj na maila.![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Witam.
Wrzucam moje pierwsze w życiu zdjęcia lotnicze. Zabawa jest przednia.
Musze dodać ,że zdjęcia robione w tragicznej pogodzie (pełne zachmurzenie) ISO 400,E330 i obiektyw OPTOMAX 300mm na f=5.6 z mocowanie na M42.
Spoko, kolega mnie dzisiaj (na festiwalu w Bedzinie) czymś takim oświecił. Ile czekałeś? Będę sie musiał sprężyć... I zrobic smaka kolegom z KrakaZamieszczone przez lessie
Serio nic nie buliłeś?? Coś nie wierzę![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
nic kompletnie...
wiesz...oni inaczej do tego podchodzą niż my...pokazy też przecież są za darmo...zarobią na miejscu, na sponsorach, wystawcach itd...To tylko u nas płacisz nawet za kibel w knajpie.![]()
Dostałem odpowiedź gdzieś po tygodniu ale pisałem wniosek na początku sierpnia.
Pisz bo to jedyna szansa na bliższe odległości. Ja wczoraj boleśnie przekonałem się w Radomiu że 40-150 to można sobie zrobić fotki ptaszka ale własnego bo żeby zrobić akrobacje w powietrzu ( zwłaszcza te z efektami kondensacji pary wodnej, grille z silników itd ) to trzeba mieć minimum 500-600mm po cropie.
Wczoraj podjąłem decyzję o zakupie 70-300, jeśli mnie nie zadowoli to spróbuję Sigmy 135-400 a jeśli dalej będzie źle to z bólem zmienię stajnię na Canona lub Nikona
Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć trochę zdjęć z pokazów Air Show Radom 2007 to zapraszam do kliknięcia w mój podpis "moje fotografie" - zacząłem wrzucać pierwsze fotki do albumów z Radomia. Mam parę setek ale 70% jeszcze na fotobanku
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Nie poddawaj się lessie. Odpuściłeś 50-200 oraz EC-14? Nie rób tego... EC-14 nie będę sprzedawał, ale 50-200 w grudniu będę sprzedawał. Jak mi obiecasz pozostanie w systemie to Ci dam na niego bonusZamieszczone przez lessie
Całkiem poważnie piszę...
Byłem na Air Show w Radomiu i mrzemknął mi gość z E-510 i z podpiętą sigmą 50-500, wiecie może kto tam był z forumowiczów i ma taki sprzęt, jeśli tak to niech się ujawni i pokaże foty bo jestem niesamowicie ciekawy jak daje radę E-510 właśnie z taką lufą w takich warunkach jakie zastali żelażni czyli marne światło, ciemno, dalekie i szybkie obiekty, szybkostrzelność, to były niesamowite warunki na takie testy.
Ja z moim E-500 + nowszy 40-150 nie miałęm czego tam szukać, nachodzi mnie na zmianę sprzętu niestety.
Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
A poza tym to zielony w fotografii.
Dobrze że nie jest to wątek o makroZamieszczone przez lessie
![]()
Jak się śmiać to się śmiać))
Te portki to tak dla ściemy, bo to chyba spotters był))
Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
A poza tym to zielony w fotografii.