Centus Ryanair fajnie ustrzelony.
Centus Ryanair fajnie ustrzelony.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
ciesze sie ze sie podoba
zaleta tego zdjecia jest lokalizacja , robiac zdjecia pozniejszym popoludniem samoloty sa ladnie oswietlone zachodzacym sloncem
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
tą mijanke fajnie sie ogladalo na zywo jak samoloty sie powoli zblizaly do siebie , a zdjecie zrobilem w momencie kiedy smugi konsensacyjne ulozyly sie w ksztalt podobny do logo jednej z firm , i to wydawalo mi sie ciekawe w tym ujeciu .
jednak liczba zwolennikow tej fotki jest mala ;-(
Ostatnio edytowane przez Centus ; 9.04.11 o 16:15 Powód: Automatyczne scalenie postów
mam nadzieje ze jak wybiore sie na lawice z nowym sprzetem beda fajne fotki do pokazania , fotografowanie samolotow to calkiem fajna dziedzina
odnosnie zdjec to to drugie Lufa mialo w zamysle pokazac ze samolot leci do slonca jednak slonce wyszlo mocno przepalone wiec je wycialem
widac tylko mocny odblask na czubku kadluba i ogolne rozjasnienie prawego dolnego naroznika
a to ostatnie ... wiem brakuje ostrosci robione e-520 i pentaconem 50 1.8 ustawionym na nieskonczonosc , wystawilem je tylko dlatego ze to ten sam samolot co "za plotem" no i kolory slonca sa ciekawe
mysle ze majac teraz e-3 i 12-60 swd uda mi sie w przyszlosci zrobic podbne zdjecie o zachodzie slonca juz z wlasciwa ostroscia
w kazdym razie obiecuje wiecej zdjec w przyszlosci no i poprawe techniczna![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
rozumiem ze trzeba pracowac na terenie lotniska ??
bo innej mozliwosci nie widze , chyba ze zostac nadwornym fotopstrykiem danego lotniska
tak generalnie to caly wic fotografii lotniczej to miejsce dostepu
pogratulowac koledze pieknych fotek i pozazdroscic dostepu
dla mnie chyba szczytem marzen bylo by zobaczyc start F16 i zrobic zdjecie z boku lekko z tylu tak zeby bylo widac gorace powietrze z silnikow
no i ogien dopalacza
ale poki co to sfera marzen![]()
Jacek
www.jackowlew.pl
zdjecie mniej wiecej jak to pierwsze
tyle ze samolot musialby juz byc w rozbiegu zeby moc byla wieksza
gdzies takie zdjecie widzialem i az dech zapieralo ale to chyba byl tez jakis samolot dwusilnikowy
tak apropo ze wzgledu na wyglad kiedys bardzo podobal mi sie Su-27
piekne proporcje i ciekawa linia
moze kiedys Krzesiny zorganizuja jakis piknik albo cos w ramach rekompensaty za halas to napewno sie wybiore
pamietam jak kilka ladnych lat temu byly na Krzesinach jakies miedzynarodowe manewry lotnicze , co tam wtedy nie latalo ....
ale nie mialem jeszcze wtedy aparatu ;-(
Będziesz miał okazje w sierpniu jest Radom możesz tam zrobić wymarzone zdjęcie.Wcześniej kameralny Płock,a i obserwój strone bazy z Krzesin jeśli będą coś organizować to tam znajdziesz takie info.
Jacek
www.jackowlew.pl
do Radomia raczej sie nie wybiore , ale napewno bede sie interesowal Krzesinami , no chyba ze kiedys zrobie sobie wolne w tygodniu i specjalnie odwiedze Krzesiny
a jest gdzies w necie jakas rozpiska kiedy oni lataja ?
no i jak ma sie sprawa bycia z aparatem pod plotem lotniska wojskowego
bo na Lawicy nie mam problemu obie miejscowki jakie mam sa daleko od samego lotniska wiec nie sadze zeby mnie ktos posadzal o fotografowanie jakis zabezpieczen , bo chyba glownie o to sie czepiaja