Nawiązująć do Witi.
Nawiązująć do Witi.
Jacek
www.jackowlew.pl
Dzisiaj założyłem adapter z potwierdzeniem ostrości i wypożyczony stary konwerter Mirandy 2x. Tym sposobem uzyskałem ogniskową 1200 mm przy ciemnicy 15. Adapter nawet pikał i mrugał. Zbadałem zasięg kombinacji- zdjęcie B777 Jet Airways z odległości ok 55 km; nie zdążyłem na przelot A380 z Emirates - tylko pokazał mi ogon. Jak wyglądają cele bliższe na 1200 mm pokazuje zdjęcie przyglądającej się z drzewa moim wysiłkom sierpówki (liniowo 70% kadru, zmniejszone, trochę wyostrzone i odszumione). Konwerter nie wprowadza jakiejś tragicznej aberracji chromatycznej a przede wszystkim pogarsza kontrast. Trzeba uporać się z drganiami i próbować dalej.
E-520, ZD 14-42, 70-300
roztoczol - niesamowite
Niecodzienne są te fotki samolotów z boku, kiedy one śmigają na 10-ciu tysiącach![]()
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
co by nie pisać ,fotki z takich odległości ,robią wrażenie
dzięki Wam mam okazję zerknąć tam, gdzie chciałbym sam kiedyś też..
pozdrawiam
"f.n" E-620 ...
Troszke się spóźniłem bo wczoraj WOŚP ogłosiła kwote jaką uzbierali.Ta fotka powinna być wczoraj.
Jacek
www.jackowlew.pl
Ostatnio edytowane przez Slawec ; 9.03.11 o 20:54 Powód: Automatyczne scalenie postów
Moja Córka była kilka dni w Korei Płd. Część lotniczą podróży odbyła na trasie Kraków - W-wa- Helsinki- Seul. Kilka pamiątkowych fotek z tej trasy :
Zdjęcie nr.1 moje klimatyfajna relacja pozazdrościć wyprawy.
Jacek
www.jackowlew.pl
nr. 5 ASIANA z tą wieżą sliczniutka
(jak bym odciąłten kawałek skrzydła z lewej) !