Strona 24 z 1051 PierwszyPierwszy ... 14222324252634741245241024 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 10501

Wątek: Zdjęcia lotnicze

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    nowa porcja moich robótek:

C-130 Hercules z Belgii - najstarszy członek załogi ma 23 lata!!! dopiro od niedawna może pic piwo

coś co nie powinno latac...a lata zaj..cie, pilot nosi sombrerro i wygląda jakby szmuglował dragi, Kiedyś ten ptaszek przewoził konie w Argentynie, dzisiaj wynajmuje się do skoków spadochronowych ( choc nadal myślę że częściej lata po "towar" do wujka Carlosa
    Shorts SC-7 Skyvan

coś dla fanów IIwojny - Yak 18, mimo że poszycie z płótna to wtedy wyprzedzał epokę...niesamowita maszyna z bliska

gdyby ktoś czytał exif to informuję że to sytuacja przejściowa oddałem E-1 do serwisu

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    i jeszcze kilka technicznych:

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ernesth
    Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    biały "kanciak" jest dobry .. wygląda jak duże pudełko mleka
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl

pozdrawiam Wojtek

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    pół lotniska się śmiało jak to zobaczyli ale kiedy zobaczyliśmy ja to lata to się lekko zdziwiłem. A wygląda jak zespawany z kilku wyklepanych kontenerów i sztachety na dachu....
    Niezły cudak ale jak to się mówi: potrafi wylądować na 20 dolcach i jeszcze wydać resztę. Sporo w tym zasługi pilota kozaka - takiego na EPWR jeszcze chyba nie było.
    W ogóle sporo się ostatnio działo w porcie. Yankesi przed odlotem oblatywali Herculesem co ładniejsze spódniczki z portu lotniczego. A pchały się tam te dziewuchy mało obcasów nie połamały.
    I mówcie, że wielkość "ptaka" się nie liczy...

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    ale czad, no jest taki brzydki, że śmiac sie tylko można . najbardziej podoba mi sie pierwsza fota z serii technicznych.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Mam nadizeje, ze mi wybaczycie. Dla wszystkich zainteresowanych (wklejam angielska wersje, zeby nie bylo, ze ktos nie zrozumie czeskiego...):

CIAF 2007 On 8-9 September 2007 International Airport in Brno
    Czech International Air Fest – 8.-9.9.2007

Every year in early September, the picturesque and hospitable South Moravian District and its heart, the city of Brno, becomes the venue of the largest air show in the Czech Republic - the Czech International Air Fest (CIAF). On 8-9 September 2007, the already 14th CIAF will take place at the International Airport in Brno. The event ranks among the largest of its kind in the Czech Republic and the most prestigious in Europe. It is a “must” for all true fans of flying and all those who love the thrilling atmosphere of a large air show.

On each of the two days you can expect 7 hours of air show and high quality background for the whole family. On static display, you will be able to „touch“ the military aircraft like the Gripen, L-159, Tornado, Harrier, CF18, MiG 29, F16D, Alpha Jet, Mirage, Super Galeb, Mi17, Mi24, UH-1D, transport aircraft like L-410, An26, IL –76, Tu 154. Probably the most attractive “exhibit” will be the AWACS, which will be open to public. It will be possible to talk with the pilots, ground personnel and other interesting people.

This year´s CIAF will introduce, for the first time in a flight display, a pair of F-16 supersonics of the US Air Force from the Viper Team East from Shaw Air Force Base, South Carolina; the world famous group Frecce Tricolori from Italy (9 + 1 Aeromacchi MB-339A aircraft); the Polish Bialo-Czerwone Iskry on 7 TS-11 Iskra jet aircraft, and the famous Team 60 from Sweden on six SAAB 105 aircraft. We believe that you will enjoy their airmanship at the International Air Fest in Brno on 8-9 September.

The airport will be open to public from 8 a.m. to 5 p.m. Admission fee is CZK 300 for adults, CZK 100 for children between 6 and 15; it is free for children under 6.

Zdjęcia z zeszłego roku:

AWACS

ISKRA
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    w CZechach zawsze są fajne pokazy...w tym roku się chcę wybrac właśnie na ten.
    Wyprostuj te horyzonty na fotach bo wszystko "zjeżdża" niestety...

a tu jeszcze coś dla biznesmenów

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    @ lessie - foty były robione pozyczonym FinePixem S5600 "w biegu" - wtedy na LCD wygladaly normalnie no i to nie moj aparat byl
    Jak cos, to mozemy sie jakos spotkac - ja mieszkam cca 700m od lotniska...

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez daghda
    @ lessie - foty były robione pozyczonym FinePixem S5600 "w biegu" - wtedy na LCD wygladaly normalnie no i to nie moj aparat byl
    Jak cos, to mozemy sie jakos spotkac - ja mieszkam cca 700m od lotniska...
    chętnie się spotkam jeśli tylko podjadę. Dużo imprez w tym roku chcę zaliczyć, do tego "pracuję trochę" dla swojego portu lotniczego a rodzina na karku z małym dzieckiem...
    Tak czy inaczej takiej okazji nie chciałbym przepuścić.

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    To zabierz rodzinę ze sobą. Ja w weekendy jak na razie nie pracuję, ale na pewno podejdę na lotnisko. Jak będziesz (i nie tylko ty) zainteresowany, to PM. Pomogę się "ubytovac" w Brnie.