Jeśli masz zamiar korzystać z wymienionych obiektywów, to na pewno nie idź w kierunku Penów. Do wyboru masz E-620, E-30 i E-3. Stawiałbym na te dwa ostatnie.
Jeśli masz zamiar korzystać z wymienionych obiektywów, to na pewno nie idź w kierunku Penów. Do wyboru masz E-620, E-30 i E-3. Stawiałbym na te dwa ostatnie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Na Fuji S5 Pro, jeśli chcesz mieć ładne kolory i dobry DR.
m4/3 mają te same wspaniałe matryce produkcji Panasa co E30, E-3 i E-620.
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Jeśli bez prądu, to na pewno nie elektroniczne...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
moje obiektywy to te bez SWD kupowane tuż przed wprowadzeniem napędu.
widziałem naocznie zdjęcia z E3 z moim 14-54 i kolorystyka czerwonego jakoś biła z obrazu i powodowała odczucie że reszta kolorów była mdła, zdjęć z e30 i 620 na żywca nie widzialem, gdyby nie brak programów w E3 to ze wzgledu na obudowę już bym go kupił (moje e 500 nie wytrzymuje mojego traktowania) niezaleznie od kłopotów z czerwonym ale aparatu używa też niekiedy mlodsza latorośl i tryb auto to za mało a brak programów w ogóle to za dużo ograniczen w drugą stronę. Czy kolorystyka matryc w e3, e 30 i e 620 oraz PEN jest rzeczywiście zblizona, naprawde lubię starą kodakowską. Na zdjęciach w internecie tak po mojemu widać rożnice miedzy kodakiem a panasonikiem... może to sugestia.
pytanie do zonkinho
do fuji można założyć obiektywy Olka? czy odpowiedz była w stronę - jesli chcesz takie kolory to juz nie w OLY?
Bepeh
Przeszedlem droge od SMIENY 8M, analogowy kompakt Kodaka, Zenita 12XP, Pentagram Photon 434, i jak na razie stalem sie posiadaczem E500. Jestem amatorem wiec z gory przepraszam za niektore pytania...
E500, Zuiko 17,5x45,14-54,40-150 stara wersja, 50-200, karty CF i XD SUNDISK/Olympus...
Stare matryce kodaka miały ładniejsze kolory i tyle.
Do fuji nie założysz obiektywów 4/3 (tj. założysz ale nie ma to sensu).
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK