Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: E-3 problem

| OlyJedi Awatar rafah21
    Mieszka w
    Mordor
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

E-3 problem

Witam.
    W w okularze mojego E-3, gdy nacisnę spust migawki to nie pokazują się parametry ustawień. Pokręcenie kółkiem w celu zmiany przesłony (w trybie A) powoduje pokazanie się ustawień, lecz po następnym ruchu znów się one nie pokazują. czyli parametry ustawień mogę widzieć tylko dla co drugiego ustawienia przesłony. Po restarcie aparatu pojawiają się ustawienia dla kolejnych przysłon, ale tylko przez kilka nastawień. Później ponownie mogę zobaczyć parametry dla co drugiego nastawienia przysłony.
    Zmiana baterii nic nie dała. Firmware korpusu 1.2, firmware ZD 14-54 1.1.

Miał ktoś podobny problem? Czy pozostaje mi wysyłka do serwisu? Właśnie dobiega lub już dobiegł końca okres gwarancji na korpus.
    Pozdrawiam.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafah21 Zobacz posta

Miał ktoś podobny problem? Czy pozostaje mi wysyłka do serwisu? Właśnie dobiega lub już dobiegł końca okres gwarancji na korpus.
    Pozdrawiam.
    Spotkałem się z problemem uszkodzonego wyświetlacza w E-3, z tym, że tam parametry nie były w ogóle wyświetlane. To co opisujesz normalne nie jest, ślij do serwisu.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafah21 Zobacz posta
    Witam.
    W w okularze mojego E-3, gdy nacisnę spust migawki to nie pokazują się parametry ustawień. Pokręcenie kółkiem w celu zmiany przesłony (w trybie A) powoduje pokazanie się ustawień, lecz po następnym ruchu znów się one nie pokazują. czyli parametry ustawień mogę widzieć tylko dla co drugiego ustawienia przesłony. Po restarcie aparatu pojawiają się ustawienia dla kolejnych przysłon, ale tylko przez kilka nastawień. Później ponownie mogę zobaczyć parametry dla co drugiego nastawienia przysłony.
    Zmiana baterii nic nie dała. Firmware korpusu 1.2, firmware ZD 14-54 1.1.

Pozdrawiam.
    miałem kłopot z wyświetlaczem ale w E-510, powoli ulegał erozji aż w końcu prawie zanikł.
    Ja bym słał od razu do serwisu jeśli jeszcze naprawią za darmo.
    Naprawa w innych serwisach jest tańsza ale oczekiwanie na części z Olympusa w moim przypadku trwało prawie pół roku.

| OlyJedi Awatar rafah21
    Mieszka w
    Mordor
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ustaliłem w czym problem. Objawy, które wcześniej opisałem występują podczas kręcenia tylnym kółkiem, w przypadku używania przedniego jest ok. Tylko, że wolę używać tylne, a gwarancja już minęła. zastanawiam się czy czymś tam nie prysnąć, jakimś preparatem do potencjometrów, by styki przy kółku podczyścić. Jeżeli mam sporo zabulić za serwis, to chyba nauczę się obsługi przednim kółkiem .