a miałem już tylko wybrać między e-pl1 a gf1 a tu sony w rankingu w Japonii wyprzedził wszystkie aparaty micro 4/3 i jest na 5 miejscu może warto na niego poczekać)))))))))))))))))))))
a miałem już tylko wybrać między e-pl1 a gf1 a tu sony w rankingu w Japonii wyprzedził wszystkie aparaty micro 4/3 i jest na 5 miejscu może warto na niego poczekać)))))))))))))))))))))
Japonia to specyficzny kraj. Słyszałem niepochlebne opinie na temat interfejsu, ale na razie nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć...
Zamiast dziwoląga 4/3,kup sobie E420,porobisz zdjęcia,odsprzedasz z małą stratą i kupisz wymarzonego Soniacza.
Adamss68 miałem canona EOS 50D z obiektywem Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM i nie chcę więcej takich gabarytów w ręku szczególnie na wypad nad morze czy w góry dlatego szukam czegoś małego z możliwościami lustrzanki
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Chce spaść z rumaka na osła?Jego wola!Wbrew pozorom ,Olympusy E410,420 jest to pierwsza lustrzanka,którą początkujący często nabywają.
Tu przyznam rację,miałem E410...sprzedałem zacnie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
..Btw coś trolem jakby zanosi,ale mogę sie mylić.
Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 8.06.10 o 18:47 Powód: Automatyczne scalenie postów
Adamss68 nie każdy się onanizuje na wygląd dużej lustrzanki z jeszcze większym szkłem ja miałem i mi nie pasuję ponieważ zawsze się zastanawiałem czy warto to targać z sobą sprzęt był pierwsza klasa pod względem jakości fotek i szybkości AF ale nie każdy musi lubić taki wielki sprzęt więc sobie daruj głupie komentarze w stylu "Chce spaść z rumaka na osła"
Ja użytkuję E-P1 jako właśnie mały aparat, w tej chwili marny wybór szkieł i duże ceny, ale sprzęt bardzo fajny, więc myślę, że warto go rozważyć.
Panasonic będzie miał szybszy AF, inną ergonomię i kolory z zdjęć inne wychodzą.
Najlepiej przejdź się do sklepu, gdzie mógłbyś oba aparaty pomacać.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA