Świetna historia, fotograficzna, jak widać zimą każdy korzysta z nadarzającej się okazji , a stołówka ma swoje piętra, dla niektórych niebezpieczne.
Gratuluję i pozdrawiam AP.
Świetna historia, fotograficzna, jak widać zimą każdy korzysta z nadarzającej się okazji , a stołówka ma swoje piętra, dla niektórych niebezpieczne.
Gratuluję i pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jakoś mało zdjęć zimowych (oprócz ptaków) w tym wątku, więc zamieszczam kilka dokumentacyjnych ze spaceru.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Złowiłem pójdźkę w jej naturalnym środowisku. Technicznie marne, lecz gatunek na tyle rzadki, że się pochwalę.
E-520, ZD 14-42, 70-300
Dziś w końcu na Podlasiu słońce, chyba najładniejszy dzień od nowego roku. Na taki dzień czekałem aby odwiedzić starorzecze Narwii. Mam takie miejsce gdzie zawsze można spotkać rodzinę bobrów, kozła lub ptaki.
Wybrałem się ok. 13.00, słońce świeciło w obiektyw, ale z innej strony podejść się nie dało - Narew mocno wylała. Poniżej kilka zdjęć, zapraszam do komentarzy.
pozdrawiam
BP
Ostatnio edytowane przez piasbog ; 6.02.11 o 23:13
Już niedługo wrócą mrozy i poszalejesz. Na Narwi jest też sporo wydry. Powrót zimy dodatkowo mnie cieszy - wydłuża mi czas na przygotowanie bud wiosennychTrzciny mam już połowę ale trzeba ją jeszcze w maty posplatać. Pojutrze śmigam na kilka dni ganiać żubry - muszę odpocząć od tej wody, bo już błony między palcami mi rosną.
![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
Lubię zaglądać na Wasze łowy...
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w fotografowaniu gronostajów, albo wiedzę na ten temat? Kilka dni temu na moim ogrodzie obserwowałem pięknego gronostaja, to było rano, oczywiście sprzętu nie miałem przy sobie, ale model aż się prosił o zdjęcia. Z tego, co czytałem ich aktywność jest raczej nocna. Czy jakieś przyczajki- w tym samym miejscu i porze mają szanse powodzenia? A może inne metody?
Bardzo mnie ucieszyło to spotkanie, kilka ładnych lat na ogrodzie nie widziałem gronostaja, wcześniej owszem.
Witaj,
Kilka razy spotkałem gronostaja, ale były to spotkania przypadkowe, żadnej powtarzalności i raczej w dzień. Nie będzie to chyba łatwy obiekt do fotografowania.
pozdrawiam
BP
Dzisiaj korzystając z ładnej pogody udało mi się ustrzelić pełzacza, ale nie wiem czy leśnego, czy ogrodowego. Są między nimi różnice, ale ja ich nie potrafię odróżnić.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R